CULTURA

Nerea Bassart publica el seu primer disc "Lúcid Dream"

La cantautora baixpenedesenca ha estat la sensació musical dels últims mesos

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 4 d'agost de 2017 a les 16:19 |
Nerea Bassart | NB
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest mes d'agost (2017) arriba el primer disc de Nerea Bassart, "Lucid Dream" un cd en format digipack amb 11 cançons i una estructura ben peculiar. Els temes flueixen a mesura que anem escoltant el disc, i és que aquest és un disc que intenta fugir del format single. Aquest efecte l'assoleix amb la incorporació d'intros i outros que s'encarreguen de fer que els canvis de cançons siguin el més natural possibles. L'objectiu, un àlbum amb un valor afegit, assolint així un concepte que donés sentit a la creació d'aquest disc.

El procés de gravació ha estat llarg; ni més ni menys que 6 mesos a l'estudi. Uns temps que ha estat possible gràcies al fet que aquest és un àlbum gravat al "home studio", és a dir, gravat íntegrament a casa. El disc, fruit de temps i dedicació, però no d'una gran quantitat de recursos, ha estat integrament interpretat, gravat i mesclat per Nerea Bassart, fent servir com a instruments únicament veu, guitarra acústica i bateria electrònica. Disposa, però, de dues col·laboracions importants: la de Xavi Pomar, compositor del tema "Still Alive" i intèrpret de la bateria en aquest tema, i la de Joana Escardó, artista, dibuixant i pintora que ha dissenyat i creat la portada del disc.

La temàtica del disc s'endinsa en una problemàtica sovint comuna en la gent jove i amb intencions de professionalitzar-se en el món de l'art. Per una banda, l'impàs que representa acabar els estudis i entrar en el món laboral, i per altre l'afegit de fer-ho amb una especialitat artística, com la música, on l'estigma de "hobbie" perdura a tots els nivells. És per això que l'àlbum ens presenta una clara dualitat entre el que volem ser i el que volen que siguem, entre la decisió segura i seriosa que ens ofereix una feina "normal", i la complexa i deslegitimada que implica per altra banda el fet de ser músic. La mateixa portada és un clar reflex d'aquesta dualitat, on se'ns mostra un oceà ple de vida en contraposició a una ciutat grisa, així com un submarí que està en mig com si hagués de decidir si tornar a les profunditats o amarrar.

El disc serà presentat al llarg d'aquest agost per Catalunya, a Subirats el 5 i a Barcelona el dijous 10, entre altres dates. Al setembre, del 7 al 14, el disc es presentarà a Anglaterra, amb dues dates a Londres i una a Reading. 

 

Participació