SOCIETAT

Costes garanteix aportacions de sorra fins que es trobi una solució a la platja de Mas Mel de Calafell

És el mateix problema que ve patint des de fa temps la platja del búnquer del Francàs

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 31 de juliol de 2017 a les 13:04 |
Estat actual de la platja | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Servei de Costes de l’Estat ha anunciat que farà les aportacions de sorra que siguin necessàries per garantir l’estabilitat de la platja de Mas Mel, mentre no es trobi alguna solució definitiva. També ha demanat traslladar la guingueta existent perquè es preveu un agost amb força temporals de mar i podria produir-se alguna pèrdua de sorra que l’acabés afectant. 

Tanmateix, Costes ha assegurat que no hi ha perill de “desaparició” de la platja. Una altra cosa serien problemes repetitius, com el graó que es forma a la sorra.

Segons Costes, la causa d’aquests problemes és un canvi en els vents predominants a aquest sector, de sud-est a sud, que també canvia el sentit de l’onatge. Això incrementa l’erosió en un punt de la platja, a l’altura de la plaça del Mil·lenari, que ja era crític en aquest sentit.

En una reunió celebrada a la subdelegació del Govern central a Tarragona, l’Ajuntament de Calafell ha acceptat les aportacions de sorra com a remei més immediat, si bé ha reclamat una solució més permanent. En aquesta línia, ha posat sobre la taula la fórmula que s’està aplicant a platges de municipis propers, consistent en la renaturalització de l’espai, que amb dunes i vegetació marítima reté millor la sorra.

 

Arxivat a:
Societat, Calafell, sorra, platja
Participació