Mastins que saben obrir portes

«I Catalunya, què ha de fer? De moment, fer govern (senyors polítics, quina pena que fem!!).»

per Xus (Jesús Pacheco i Julià) , 1 de maig de 2021 a les 12:38 |
El totalitarisme és, per principi, un cas extrem de mala educació.
FERNANDO ARAMBURU

 
El totalitarisme sempre serà una temptació:

les decisions es prenen més de pressa que en democràcia.
ALBERT JACQUARD

 
Benvolguts padawan, aquesta setmana no parlarem del magnífic Barça, sinó que escriurem sobre VOX, el partit d’extrema dreta fundat (2013) per José Antonio Ortega Lara (el funcionari de presons segrestat per ETA), Cristina Seguí i Santiago Abascal, entre d’altres. Posteriorment, l’ínclit Alejo Vidal-Quadras (estimadíssim a Catalunya) s’hi va afegir, però ara ja no hi és.

VOX és una formació moderna (sense branca armada, de moment) que aglutina algunes de les idees del nacionalsocialisme alemany, del feixisme clàssic i del ranci i castís conservadorisme espanyol. Òbviament, cal afegir-hi idees xenòfobes, macro-masclistes i anti LGTBIQ.

Les seves idees retrògrades i perilloses són fàcilment desmuntables, però calen moltíssim en el votant, que està molt disgustat amb el desballestat sistema democràtic actual.

L’argument que els immigrants ens prenen la feina és una falòrnia: les feines dures que ells fan no les volen fer els d’aquí, és més que evident.

L’altre argument que els immigrants es beneficien més de les subvencions no és un problema dels immigrants, sinó de les lleis establertes. Si és veritat, que redrecin les lleis, com fan en altres països.

Qualsevol partit ultradretà es basa sempre en tres potes: un nacionalisme exacerbat (per exemple, la Gran Alemanya dels nazis), una fòbia desmesurada cap a l’esquerra (indepes inclosos, siguin d’esquerres o no) i les promeses d’ordre gairebé marcial (esto con Franco, no pasaba).

El mateix que va fer Hitler. Quan arriba al poder, el primer que fa és eliminar tots els comunistes. Després intenta destruir completament els jueus (i quedar-se les seves riqueses) amb un  argumentari pretesament clínic: els acusa de ser un virus nefast per a la societat.

Això sí, als alemanys els tracta molt bé: els treu de la crisi brutal (empitjorada pel crack del 1929), els dona feina (construcció d’autopistes i armament de guerra) i vacances pagades (per primera vegada!). L’únic que han de fer els alemanys  és ser un grup molt compacte, per lluitar contra l’enemic. I qui no sigui del grup-casta-classe, serà defenestrat (literal: llençat per la finestra). És la teoria del pastís: s’ha de repartir i no n’hi ha per a tothom. Per tant, algú es queda sense tros.

El llenguatge que fa servir VOX és similar al que empraven els nazis, però suavitzat, modernitzat i aprofitant les xarxes socials (de corbata, enlloc de pistola). Si us avorriu, podeu analitzar els discursos de Hitler. El contingut és sempre el mateix: la Grossdeutschland i el desenvolupament cap a l’est (Lebensraum) i la destrucció dels jueus i dels comunistes. La gràcia (si és que en té) rau en la forma, en la manera que Herr Wolf ho feia: teatral, visceral i sempre irritat.
 https://www.youtube.com/watch?v=GKGwUzCExGg

Per cert i si no ho sabeu, Hitler aconsegueix el poder democràticament gràcies a l’ajut del gran capital, de la poruga burgesia farta dels partits tradicionals (liberals, centristes i socialdemòcrates) i de la classe baixa molt empobrida.

Tots sabem que la democràcia és la pitjor forma de govern, si exceptuem totes les altres que s’han provat fins ara (Winston Churchill, dixit), però, de moment tenim aquesta, i que duri.  Per tant, penso humilment que s’ha de plantar cara a la ultradreta. D’una manera ferma.

Com? Quan vagin a una ràdio o TV, les altres formacions no han de marxar, no (com va fer el senyor Pablo Iglesias, per mirar d’augmentar vots). Els altres partits s’han de quedar i refutar els seus arguments, encara que la discussió es torni molt acre.

Si la senyora Rocío Monasterio es queda sola al plató, vol dir que ha guanyat. Tots sabem que les formes de VOX són impresentables, però això funciona en l’electorat. I ho aprofiten.

Hitler no enganyava mai (ja parla de la destrucció del poble jueu l’any 1923, molt abans de tenir el poder) i VOX tampoc. Les seves fites són claríssimes, igual que molts partits ultradretans d’Europa: Alba Daurada a Grècia, per exemple.

Com a historiador de la Terra Doble, us he de recordar que el general Franco no va guanyar la guerra civil: van ser els rojos qui la van perdre, per culpa de les baralles entre anarquistes, comunistes, socialistes i nacionalistes bascos i catalans.

I Catalunya, què ha de fer? De moment, fer govern (senyors polítics, quina pena que fem!!). La successora natural del senyor Casado: l’amazing senyora Ayuso (si fos catalana, estaria empresonada a perpetuïtat) encara està rient des del seu Gran Madrid i el senyor Sánchez també somriu sibil·linament.

Ho sé, és un tòpic dir-ho: només la unió de les forces democràtiques podran aturar aquest tsunami que vindrà i que encara creixerà més per la desfeta (necessària) del partit Ciudadanos i per la crisi econòmica provinguda de la Covid-19.

Benvolguts padawan, hem de tancar les portes amb pany i forrellat. I sense riure: avui (Primer de Maig) no toca.
  
PS
Espero que les protectores d’animals no em posin cap denúncia en fer servir per al títol una metàfora literària amb una estimada raça canina.
Amb un bonic exemplar d’una quercus ilex la metàfora tindria menys sentit que un discurs del filòsof Ortega Smith. Of course.
 

 

Xus (Jesús Pacheco i Julià)
Nascut a Gualba el 1964.
Llicenciat en Filologia Castellana (1988) i Filologia Catalana (1989)
Constructor especialitzat en restauració i reformes.
Guanyador de diversos premis literaris, ha publicat els llibres de contes Tots els àngels del món (1996) i Anomeneu-lo amor (1998), el llibre de microrelats Ficcionaris (2001) i el llibre de poesia L’ordre del foc (2016). Entre el gener i el desembre de 2012 va publicar l’ingent bloc cultural Elogi de l’escorpí.
Durant molts anys, va ser conductor de tertúlies literàries i cinèfiles per a diverses entitats i associacions.
Acaba de sortir al mercat la seva premiada novel·la-puzle El Danubi també passa per Praga.
 
01/05/2021

Mastins que saben obrir portes

24/04/2021

L'escriptora famosa més desconeguda del món

18/04/2021

Pelis, vacunes i nazis

10/04/2021

Manies del col·lector

02/04/2021

Fil musical

21/03/2021

Moby Dick no és una balena

14/03/2021

Idus de març

07/03/2021

Test ràpid per saber si ets una persona tòxica

27/02/2021

Tren de la vida

20/02/2021

No m'agrada

Participació