Per una resposta catalana a la crisi: Aquest 1 de maig, alcem-nos!

«Davant d’aquesta situació, ara més que mai cal una resposta conjunta, en clau social i nacional»

per Assemblea Sant Celoni , 30 d'abril de 2021 a les 19:20 |
La diada de dissabte 1 de maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora, no serà com la d’altres convocatòries: després d’un any de les mesures restrictives decretades a causa de la pandèmia, els nivells de salut, economia, activitat social i empoderament de la societat catalana es troben sota mínims. Com sempre, les conseqüències més directes d’aquesta crisi han recaigut en la majoria del nostre país: la gent gran, els estudiants, el jovent, les persones assalariades, els emprenedors, els autònoms, els migrants, les dones. Tots els col·lectius precaritzats i sobreexplotats que conformen, amb totes les condicions, el nostre  capital humà.

Davant d’aquesta situació, ara més que mai cal una resposta conjunta, en clau social  i  nacional,vertebrada entre el sindicalisme nostrat i l’independentisme de masses: és per això que la Intersindical – Confederació Sindical Catalana (I-CSC) i l’Assemblea Nacional Catalana han rellançat la plataforma Alcem-nos!, per impulsar una campanya potent, àmplia, de xoc contra els efectes devastadors que la COVID i les dures polítiques que se n’han derivat han tingut sobre el nostre poble.


I aquesta resposta, aquesta plataforma d’ampli espectre, aquesta campanya de xoc no es pot concebre si no és en clau netament independentista: perquè sense les eines d’un estat propi, sobirà i independent, mai no podrem redreçar l’economia ni aplicar les mesures sanitàries, polítiques i socials que només des de l’autogovern i amb la plena disposició dels nostres recursos podrem fer efectives. I perquè, de la mateixa manera, la raó última, el sentit instrumental de la creació d’una República Catalana independent no és altre que la constitució d’una nova entitat sobirana que respongui a les necessitats del conjunt de les persones que viuen en territori català.

Per tot això, a través del paraigua mobilitzador d’Alcem-nos!, la Intersindical i l’Assemblea convoquen a mobilitzar-se en les concentracions que entorn de l’1 de maig s’organitzen en diversos punts de les nostres comarques. Així mateix, un cop passada aquesta diada, s’anunciaran noves accions i convocatòries per tal d’enfortir aquesta resposta social i nacional a la crisi que ens amenaça i ens colpeja de nou.


Per una resposta catalana a la crisi, per la República dels drets socials:

ALCEM-NOS!


Narcís Turull
Secretari nacional de l’Assemblea

 

 

Assemblea Sant Celoni
Assemblea Territorial de Sant Celoni (ANC)
Organització política
30/04/2021

Per una resposta catalana a la crisi: Aquest 1 de maig, alcem-nos!

12/04/2021

Sobirania fiscal: la clau de la caixa

13/03/2021

Un futur millor

Participació