Als nostres alumnes,

«Vull que sapigueu que els mestres us acollirem millor que mai, tot i que, a nosaltres, aquesta incertesa també se’ns fa difícil.»

per Teresa Sagrera , 14 de setembre de 2020 a les 08:21 |
Arriba la tornada després de molts mesos. Alguns, potser teniu ganes de reprendre l’activitat escolar. D’altres, només de venir per veure als amics. Hi haurà als que us agradaria que sempre fos estiu i que les vacances no s’acabessin mai. No faltaran aquells als que us fa una mandra infinita començar un nou curs. Però, segur que a la majoria, tot plegat se us fa estrany i, fins i tot, alguns teniu una mica de por per tantes coses com heu sentit a dir.

Vull que sapigueu que els mestres us acollirem millor que mai, tot i que, a nosaltres, aquesta incertesa també se’ns fa difícil. Però com sempre ens trobareu esperant-vos, amb una bona música i amb tota l’energia del món.


Aquest no serà un curs “normal”. Tampoc ho va ser l’any passat, en què junts vam descobrir que el més important de la vida són les persones. Sé com heu trobat a faltar les abraçades de tots aquells a qui estimeu. I les estones de joc i les converses amb els vostres amics. Aquesta pandèmia ens ha d’ensenyar a ser molt més generosos, a pensar en els altres, sobretot en els més desvalguts. Només així podrem construir un món més just.
Aquest any hem hagut de dividir els grups i potser, no coincidiu amb algun dels vostres millors amics. Qui sap si serà l’ocasió perquè en descobriu algun de nou entre la resta de companys i que d’altra manera mai hauríeu descobert. 


No, no podrem tocar-nos, com estàvem acostumats, però agafeu-vos-ho com un joc, com un entrenament per donar molt més valor a les paraules. Aquest curs, on no ens veurem els llavis i ens perdrem la meitat de l’expressió de les nostres cares, haurem d’esforçar-nos més que mai per buscar les paraules adequades per a cada situació.

No podrem fer les coses tan de pressa, perquè caldrà dedicar temps a rentar-nos les mans, a desinfectar el material que hem utilitzat i a seguir tots els protocols de seguretat. Però potser això ens ensenyarà a anar a un ritme més tranquil, a ser més conscients dels nostres actes, a pensar abans d’actuar. I també en podem treure un bon aprenentatge.

Podrem estar més estones a l’exterior i segur que us agradarà. Durant el confinament hem pogut valorar la importància que tenia a les nostres vides la natura. Ara, podrem gaudir de l’entorn que ens envolta i aprendre a tenir-ne cura.

No patiu pels continguts que no recordeu, anem a l’escola per aprendre. Teniu tota la vida per continuar aprenent i tinc el convenciment, que durant tots aquests mesos heu après moltes coses que no s’ensenyen als llibres.

A tots ens hauria agradat una tornada diferent, no us hem pas d’enganyar. Us mereixíeu un altre tipus de tornada, però, a hores d’ara ja deveu haver après que la vida no sempre és justa. I el millor aprenentatge que podeu treure de tota aquesta situació, és saber adaptar-vos als canvis (perquè no hi ha res que no pugui canviar demà) i heu de mirar de treure’n el millor profit. Això us ajudarà a ser molt més feliços a la vida!
 

 

Teresa Sagrera
Treballo de mestra del meu poble, Sant Pere de Vilamajor;  sóc membre del Centre d’Estudis del nostre municipi, on he publicat un llibre i diversos articles; l’any 2012 vaig quedar finalista del Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb Confidències d’una reina; a l’abril del 2014 vaig publicar el conte Com un xàfec d’estiu a la revista Vallesos; he adaptat una part de la meva novel·la, juntament amb en Jaume Baucis, pel teatre de la festa medieval Vilamagore; L'any 2019 Juntament amb Ramon Gasch ha publicat el llibre de novel·la històrica Sal roja (Columna Edicions) i també aquest any 2019 ha publicat Pots comptar amb mi (Ed. Gregal), un llibre de literatura juvenil… I continuo escrivint i llegint, tant com puc, perquè són dues de les meves grans passions.
facebook.com/teresa.sagrerabassa
@SagreraT

 
14/09/2020

Als nostres alumnes,

23/05/2020

De quina «NOVA NORMALITAT» parlem?

15/03/2020

Nosaltres que ens crèiem déus,

12/02/2020

No són Menas són en Hassan, Said, Adil, Mamadou, etc

15/01/2020

Se'ns pixen a la cara i diuen que plou

29/11/2019

#emcomprometo

20/10/2019

Parlem de violència?

27/09/2019

Jo només soc poble

28/08/2019

És a nosaltres a qui continuen agredint, violant i matant

26/07/2019

El valor de la paraula donada

Participació