10-N hem de ser més forts que mai, desemmascarem a Pedro Sánchez!

«On és el Pedro Sánchez del no és no? On és el Pedro Sánchez de la moció de censura? On és el Pedro Sánchez del diàleg?»

per Josep Manuel Bueno, 6 de novembre de 2019 a les 18:13 |
Estem davant d’uns moments greus, molt greus, davant una sentència que ha condemnat la democràcia, que ha condemnat les urnes. I és normal que estiguem indignats, cabrejats, crispats, i que sortim al carrer a manifestar la nostra ràbia, però ho hem de fer amb molta serenitat i amb mirada llarga.

Hem de sortir aquests dies de campanya a explicar arreu que aquesta sentència elogiada per la dreta espanyola, i justificada pel govern de Pedro Sánchez, pel PSOE, no solament ha condemnat els independentistes, no solament ha condemnat els catalans i catalanes, sinó que ha condemnat a tots els espanyols demòcrates. Perquè qui sap  si quan surtin a reivindicar arreu de l'Estat els seus drets els pensionistes, o el moviment feminista, o els sindicalistes o el moviment LGTBI etc..., dependent del govern de l’estat que tinguem, poden ser acusats de sediciosos, i aquí el PSOE ha tingut molt a dir, no oblidem que va ser l’advocacia de l’Estat qui va acusar als nostres líders independentistes de sedició, una institució jurídica dependent del govern espanyol.


Per això, hem d’omplir a Catalunya les urnes el proper 10N de Republicanisme, per frenar la dreta, però per parar la incoherència d’un PSC i PSOE més dretans que mai. Per això ERC ha de sortir reforçada i més forta d’aquestes eleccions, perquè és la centralitat, i som els únics que podem cosir i recosir, i poden obligar a seure a una taula de negociació a Pedro Sánchez.

Hem hagut de sentir aquests dies moltes crítiques a ERC des del propi independentisme, critiques que no es poden acceptar de cap manera, perquè ningú pot donar lliçons d’independentisme i de polítiques socials, a una formació que té la condemna més gran del seu líder (13 anys) per posar les urnes i que la seva base ha estat sempre la justícia social i la millora de les classes treballadores.

Ara bé, necessitem unitat d’acció i unitat estratègica forta, de tot l’independentisme, i que totes les forces sobiranistes tinguin el millor resultat possible, però ERC ha de guanyar a Catalunya novament, perquè es la única que pot fer front a un PSOE que flirteja amb la dreta més rància.

També hem de sortir aquests dies, per fer entendre a la bona gent que encara confien en el PSOE del “desentierro de Estado de Franco”, que ens ha enganyat, ens ha mentit constantment amb el fals diàleg amb Catalunya, i amb la constitució d’un govern d’esquerres i progressista. Que l’únic que busca és el vot per mantenir les seves quotes de poder amb el monopolis polítics i econòmics de Madrid.


On és el Pedro Sánchez del no és no? On és el Pedro Sánchez de la moció de censura? On és el Pedro Sánchez del diàleg? No hi és, perquè mai ha volgut formar un govern d’esquerres, un govern progressista, el que busca és el pacte i l’abstenció del PP, aquesta és la gran veritat del PSOE i de Pedro Sánchez.

Per això ara més que mai, els únics que podem parar això, i que Pedro Sánchez no governi amb la dreta, és que omplim el proper diumenge les urnes de vots republicans, per això hem de tornar més forts que mai, perquè la única solució és escoltar les urnes, el triomf a Catalunya del republicanisme.
 

 

Josep Manuel Bueno
(Sant Celoni, 1976) Jurista, llicenciat en Dret i Geografia per la UAB, especialista en dret administratiu, curs de doctorat en seguretat pública, postgraduat en lideratge polític i polítiques socials. Professor de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, ha estat professor de dret de la UAB. Treballa al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Vice-president de Súmate.
 
06/11/2019

10-N hem de ser més forts que mai, desemmascarem a Pedro Sánchez!

02/05/2019

Gràcies per la vostra confiança, Sant Celoni, Catalunya

25/03/2019

Vull que els nostres alcaldes/ses siguin republicans

13/12/2018

Els Barris, espais de cohesió i de grandesa social

12/11/2018

Seny, serenor i fermesa: crònica des de Lledoners

06/09/2018

Manifest de Socialistes per la República

04/06/2018

Carta oberta de la junta directiva de Súmate al President Pedro Sánchez

24/03/2018

La desraó de la justícia espanyola

01/03/2018

Democràcia versus vassallatge

19/01/2018

Als tres tombs va la vençuda

Participació