Falta algú?

«Són els partits que tenim presents però la pregunta és si ja hi són tots o hi haurà algú més. En cas afirmatiu, qui?»

per Jordi Purtí, 11 de febrer de 2019 a les 18:12 |
El 26M ja s'acosta i els partits polítics ja han engegat definitivament la maquinària electoral i des de fa temps, però sobretot des d'ara, qualsevol moviment que es faci, per petit que sigui, s'ha de llegir sota aquest registre. Tots s'hi juguen molt. Uns continuar manant, que no és poca cosa. Els altres tenir l'oportunitat de poder accedir al poder, que tampoc no és pas poca cosa.

A Sant Celoni les eleccions es presenten interessants. Votar és sempre interessant. Les eleccions municipals del 2019, però, parteixen de la base que els "dos grans protagonistes" de la política dels darrers anys Joan Castaño i Francesc Deulofeu no es presenten i, per tant, a partir del 26M entrarà una nova generació de polítics, com a mínim sobre el paper. De fet, les cartes ja són marcades Raül Garcia (JxC), Eduard Vallhonesta (PSC), Mariona Pascual (CUP), Magalí Miracle (ERC) i Ahmed Benamar (Podem) que d'alguna manera ocuparà el lloc d'ICV ja que, si no hi ha un gir d'última hora, no presentarà candidatura el maig vinent.


Són sigles ja conegudes, amb nous candidats la majoria, en qualsevol cas habituals en comicis electorals. Són els partits que tenim presents però la pregunta és si ja hi són tots o hi haurà algú més. En cas afirmatiu, qui?

Fins ara, a Sant Celoni s'ha viscut amb molta tranquil·litat la vida política municipal. Maneres d'entendre la societat de manera diferent però sempre hi ha hagut molt respecte. De fet, l'absència de representació política dels partits més bronques i rancis hi ha ajudat molt. Tant de bo, el 26M que ja s'acosta, puguin seguir sent formacions polítiques aïllades de la vida social del municipi.

 

Jordi Purtí
@jordipurti Cada matí quan aixeco la persiana veig el Montseny per una banda i el Montnegre per l'altra. Aquesta terra que m'ha vist néixer em tira molt; la seva olor, el seu color i la seva indefinició en la manera de ser d'una gent que viu entre el mar i la muntanya i a meitat de camí entre Barcelona i Girona. M'estimo Sant Celoni, el meu poble, i reivindico la comarca del Baix Montseny. Em dedico a la comunicació des de fa molts anys, Fa més de vint anys que edito la Vila, una revista local i des de 2012 dirigeixo BaixMontseny.info
11/02/2019

Falta algú?

30/08/2018

Ciutadans, no ens pertorbeu la festa

27/12/2017

El Baix Montseny no és Tabàrnia!

08/05/2017

L'èxtasi esportiu

24/03/2017

Franquisme a Sant Celoni

01/01/2017

2017

18/10/2016

Breda al mapa

22/08/2016

Lluís Sierra, que tinguis un molt bon viatge

05/06/2016

Gràcies per ser com sou

07/03/2016

El Baix Montseny un clam

Participació