Ciutadans, no ens pertorbeu la festa

«A Sant Celoni som un poble tranquil i de pau que ens agrada gaudir de tot i amb tothom»

per Jordi Purtí, 30 d'agost de 2018 a les 18:13 |
Sant Celoni comença avui la Festa Major, tot i que el gruix de les activitats no es viuran fins al segon cap de setmana de setembre, ja que el 8 és el dia de la patrona, la Maria del Puig. Aquest any s'ha seguit amb un model encetat per primera vegada l'any passat de programar activitats ben sonades durant deu dies per enllaçar amb la commemoració de la Diada Nacional.

I la veritat és que fa anys, des que es va apostar per les colles de Montsenys i Montnegres per competir entre elles de manera festiva i aconseguir el Corremonts, la Festa Major de Sant Celoni és un èxit de participació i tots els dies festius el poble és un bullici de gent que omple els carrers amb alegria i amb desig de gaudir. Mai ni un sol incident, ans el contrari.


Aquest any, com en edicions anteriors, els celonins i les celonines i tothom qui hi vulgui venir podrà gaudir i participar d'una festa en la qual els veritables protagonistes són la gent i les entitats culturals, socials i esportives  que fan propostes per a ser incloses en el programa. Si el fullegem hi trobem gegants, cercaviles, concerts, balls, correfoc, competicions esportives, àpats populars, les proves del Corremonts... vaja tota mena d'activitats per a tothom.

I sí, també hi ha repartiment d'estelades. És una activitat que des de fa un grapat d'anys ve fent JovesxCat i JuntsxCat i que ha proposat  en les reunions que durant l'any es fan per organitzar la festa. De la mateixa manera que qualsevol altra entitat política, o no, podria fer propostes si aquest fos el seu desig. A més de repartir-les proposen que es pengin als balcons. Els veïns i les veïnes de Sant Celoni són prou intel·ligents per decidir lliurement primer si volen l'estalada i segon si la penjaran al seu balcó. Ningú obliga a res.

Ves per on, però, el programa de la Festa Major del 2018 ha arribat a mans de Ciutadans i el secretari d'organització autonòmic i portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, va posar el crit al cel amb una piulada que va ser àmpliament contestada per molts veïns del Baix Montseny. La "promoció" que el polític taronja ha fet de la Festa Major de Sant Celoni ha tingut cullerada en alguns mitjans de la seva corda tu titllant la Festa Major d'"Aquelarre independentista".

Com és habitual Ciutadans ha fet una lectura esbiaixada -i interessada- del programa de la Festa Major. La qüestió és treure'n un rèdit polític amb la confrontació constant i la mentida. A Sant Celoni som un poble tranquil i de pau que ens agrada gaudir de tot i amb tothom. I sí, agradi o no, el poble és majoritàriament independentista fruit de les eleccions del maig de 2015. Majoria a l'Ajuntament i al carrer. Ciutadans, no ens pertorbeu la festa.


 

 

Jordi Purtí
@jordipurti Cada matí quan aixeco la persiana veig el Montseny per una banda i el Montnegre per l'altra. Aquesta terra que m'ha vist néixer em tira molt; la seva olor, el seu color i la seva indefinició en la manera de ser d'una gent que viu entre el mar i la muntanya i a meitat de camí entre Barcelona i Girona. M'estimo Sant Celoni, el meu poble, i reivindico la comarca del Baix Montseny. Em dedico a la comunicació des de fa molts anys, Fa més de vint anys que edito la Vila, una revista local i des de 2012 dirigeixo BaixMontseny.info
30/08/2018

Ciutadans, no ens pertorbeu la festa

27/12/2017

El Baix Montseny no és Tabàrnia!

08/05/2017

L'èxtasi esportiu

24/03/2017

Franquisme a Sant Celoni

01/01/2017

2017

18/10/2016

Breda al mapa

22/08/2016

Lluís Sierra, que tinguis un molt bon viatge

05/06/2016

Gràcies per ser com sou

07/03/2016

El Baix Montseny un clam

23/12/2015

El Baix Montseny al seu ritme

Participació