Familiars de presos i exiliats polítics, a la xerrada de suport a Arbúcies

«Parlaran Anna Puigdemont, Betona Comín, Esther Cuixart i Francesc Riera»

per Ajuntament Arbúcies, 2 de febrer de 2018 a les 19:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nostre país viu moments de canvi. Moments convulsos. Moments apassionants i pàgines que queden per la història. Aquesta dinàmica implica milers de persones, associacions, col·lectius diversos i també les institucions. Els ajuntaments no som aliens al context social i polític que vivim a Catalunya. Ans al contrari, com a administració de proximitat, som motor de canvi i un graó fonamental en el procés polític català.
 

La voluntat de canvi provoca conflicte. Les diferents opcions i visions de país generen debat i confrontació dialèctica.  Una de les dialèctiques provocades en qualsevol conflicte és el de l’acció-repressió. Malauradament, el procés polític català no està exempt d’aquest capítol.
 
Una de les expressions més palpables ha estat l’aparició de presos polítics i exiliats, a més de desenes d’investigats per dife-rents fets i de les primeres inhabilitacions per càrrec públic.

Aquesta nova realitat posa en evidència la vessant més humana del conflicte i les seves repercussions més íntimes, la dels familiars i els cercles més propers a les persones represaliades. Des d’aquest punt de vista, l’Ajuntament d’Arbúcies aposta clarament per donar veu a les víctimes col·laterals del conflicte.

 
Amb aquest objectiu
, el proper 6 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a Can Delfí, us convidem a participar de l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Drets Civils. Aquesta associació agrupa els familiars de les persones represaliades, alhora que reivindica una resolució democràtica a les aspiracions nacionals del país.
 
L’Anna Puigdemont, la Betona Comín, l’Esther Cuixart i en Francesc Riera compartiran amb la gent d’Arbúcies les seves vivències i els seus anhels. Amb el nostre suport i presència, esperem transmetre’ls l’escalf humà, solidari i fraternal que mereixen, donades les circumstàncies que estan patint.
 
Us hi esperem.

 

Participació