Petites Bestieses. Circ familiar a la plaça de la biblioteca l'escorxador.

«Cal felicitar sobretot a Los Galindos, i també a l'Ajuntament de Sant Celoni, per poder gaudir d'aquest espectacle durant els dies de festes a la plaça de la biblioteca l'Escorxador. »

per Pau Gener, 2 de gener de 2018 a les 22:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per començar, cal aclarir que a la plaça de la biblioteca l'Escorxador no hi ha una carpa de circ. En realitat és una cosa semblant a una iurta. La iurta és l'habitacle dels nòmades de Mongòlia.
Les dimensions són més reduïdes que en una carpa de circ, i són aprofitades al màxim, amb enginy i amb ofici. Això també dona un escalf i una intimitat rellevant.


L'espectacle podria ser el somni d'un fanaler en l'època en que els fanalers anaven encenent els fanals de gas per tots els pobles i ciutats, o de l'habitant d'un far, que en els seus deliris solitaris visualitza una família...
Perquè el que transmet sobretot l'espectacle és caliu familiar. En majúscules.
I això emociona.

Són bàsicament els membres de dues famílies qui actua davant d'un públic també format per famílies, majoritàriament, grans i petits ningú queda exclòs.

I el format és:
(Oh! Sorpresa) Familiar.

Un circ per a tots els públics. Molt d'artesà, amb números d'acrobàcia, humor, i amb música en viu. La meravella de veure tots els participants rotant els seus rols. I la bonhomia que destil·la veure el vailet i les mosses d'uns 12, 13 o 14 anys executant amb tota la il·lusió els seus números. Tant els d'equilibri com els de teles aèries o el ballet.

Menció especial per a un número en que es supera amb encert, els famosos números dels animals al circ. No us en puc dir més... l'heu de veure, i guarda relació amb una foca.

Una altra menció especial mereixeria la relació entre el Marcel i la Bet, que no sabria dir si els dos són pallassos blancs, o els dos són augustus. En tot cas. Són còmplices. I fan que els seus números, a la manera de mossos de pista, siguin d'una extrema maduresa tendre.

El vestuari és humil i crec que no exempt de significat. Una mica d'Oliver Twist, i una mica de clochard.
I la llum agafa molt protagonisme tot i que és feta amb un minimalisme exquisit.

Cal felicitar sobretot a Los Galindos, i també a l'Ajuntament de Sant Celoni, per poder gaudir d'aquest espectacle durant els dies de festes a la plaça de la biblioteca l'Escorxador. 

Queden dos dies. Quatre funcions. El dia 3 de gener a les 17h i a les 19h, i dia 4 a les 17h i a les 19h. Espero que estiguin tant plenes com avui. En que el públic també, espatlla amb espatlla, maluc amb maluc, ajuda a crear aquest ambient íntim de persones humanes gaudint de la màgia del circ.

 

 

Pau Gener
Vaig néixer a Sant Celoni i encara visc entre el Montseny i el Montnegre, tot i que sovint he anat a pasturar pel món. M'han publicat cinc llibres de poesia i una novel·la, fins ara, i he presentat diversos muntatges teatrals. He fet centenars de recitals de poesia arreu, a casa o a l'estranger, i he anat transitant pel món literari, el teatral, el musical i el que calgués. Bàsicament vaig fent el que puc, si hi estic d'acord.
02/01/2018

Petites Bestieses. Circ familiar a la plaça de la biblioteca l'escorxador.

04/12/2017

Una paradeta sectària a Sant Celoni?

13/02/2015

Premi de la críptica

13/02/2015

Experiència Sant Celoni

30/07/2014

Tria la teva aventura

03/07/2014

Sense veritat

03/06/2014

Ells mai no ho farien

04/05/2014

Falta personal

28/03/2014

Avaluació contínua

28/02/2014

Avaluació contínua

Participació