La Passió de Llinars, una Passió diferent

«Si desgranem una a una les característiques que fan de Veniu a mi una Passió diferent, podem començar pel paper fonamental dels personatges femenins»

per Reyes Barragán, 8 de març de 2016 a les 15:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès és un projecte que va néixer del desig de posar en escena una Passió nova, senzilla, emotiva, diferent... i de veure-la damunt de l'escenari de la mà del grup de teatre Till-Tall de Llinars del Vallès.
 

Si he de explicar-vos quines són les raons per les quals m'agradaria que coneguéssiu aquesta Passió, el primer que us diria és que no es pot comparar a cap de les que es representen al llarg de la nostra geografia, perquè ens trobem davant d'una representació que té la intenció de mostrar, sense gaires ornaments, el missatge original de Jesús, de redescobrir-lo als homes i les dones d'avui; i en segon lloc, perquè independentment de les creences de cadascú, és una bona proposta cultural i teatral. 
 

Si desgranem una a una les característiques que fan de Veniu a mi una Passió diferent, podem començar pel paper fonamental dels personatges femenins. La història es presenta des del seu punt de vista, les dones ens parlen de com vam viure la seva relació amb Jesús, són testimonis clau de la història i ens fan descobrir noves dimensions de tendresa i humanitat en el drama.

A Veniu a mi destaca la força del text. La força de la paraula fa oblidar la necessitat d'efectes especials i de grans decorats. L'escenari és buit, i només l'omplen el text i les emocions. Presenta un llenguatge actual, els personatges parlen com la gent d'avui, i això els fa molt més propers. A més, tot i mantenir l'estructura clàssica que divideix la història en vida pública i passió, la narració té un aire cinematogràfic mai aplicat a la posada en escena d’una Passió.

 
Veniu a mi posa a l'abast de tothom, creients i no creients, la història de Jesús, la fa propera i entenedora. I la vigència dels fets que s'expliquen és incontestable, ja que tothom pot apropar-se a la història d'un home que va ser assassinat per defensar els drets dels pobres i humils, i que va ser vilment assassinat per plantar cara als poderosos. Una història que la nostra humanitat no ha deixat de repetir.  
 
En un marc sociopolític global com l'actual, en què les religions del món són presents als diaris, massa sovint lligades a guerres i violència, un missatge de pau i amor com el que transmet Veniu a mi és vigent i necessari. La Passió de Llinars està consolidada en el panorama teatral del Vallès Oriental, i aspira a fer-se un lloc entre les diferents Passions de Catalunya, que la reconeixen i valoren com una de les més originals.
 

Aquest any Veniu a mi es representa els dies 12, 13, 19 i 20 de març a les 17 h al teatre Auditori de Llinars

http://tincticket.com/la-passio-de-llinars-del-valles

Libdup de promoció de la Passió fet per alguns dels actors i actrius de l'obra

Podeu seguir el grup Till-Tall a Facebook  

@Till_Tall

 

Reyes Barragán
Reyes Barragán Gutiérrez (Llinars del Vallès - 1969) és llicenciada en  Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1992). Des de 1998 treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística i actualment desenvolupa la seva feina com a tècnica a l'Oficina de Català de Montornès del Vallès, on duu a terme tasques d'ensenyament, assessorament i dinamització.
La seva inquietud pel món del teatre la porta al vincular-se a grups amateurs des de l'any 1983 fins a l'actualitat. L'any 1990 inicia la seva formació teatral fent un curs a l'escola de teatre La Casona i entre 1991 i 1995 completa el pla de formació per a l'actor - actriu al prestigiós Estudi de Teatre Nancy Tuñón de Barcelona'
Paral·lelament complementa aquests estudis amb cursos de clown, cant per a actors, consciència corporal , "Teatro Español del Siglo de Oro", entre d'altres.
Actualment és la presidenta del grup amateur Till-Tall i ha estat la directora de la major part dels muntatges teatrals de l'entitat en els seus 27 anys de trajectòria. També cal destacar la seva tasca fent adaptació de textos teatrals, especialment per a la secció juvenil del grup Till-Tall, secció de la qual n'és coodirectora amb M. Valle Fernández i Encarna Teruel.
Com actriu ha pres part en diversos  muntatges del grup i cal destacar les seves actuacions com a Beatriu a Molt soroll per a res, de William Shakespeare o  Blanche Dubois a Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams. És l'autora del text i la directora de Veniu a mi. La Passió de Llinars, i durant 8 anys va fer el paper de Maria Magdalena, el 2010 va enfrontar-se per primer cop al paper de Maria, mare de Jesús, paper que representa des d'aleshores.
 
08/03/2016

La Passió de Llinars, una Passió diferent

Participació