Vilalba Sasserra acull el Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:54h
Consell Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental a Vilalba Sasserra
Consell Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental a Vilalba Sasserra | AJVIL
El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental que s'ha celebrat aquest migdia al Centre Cívic Vicenç Català de Vilalba Sasserra ha tractat la situació política a Catalunya i s'ha aprovat una declaració institucional. En aquest sentit, es remarca que l'1 d'octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d'un Estat que va exercir la violència contra la ciutadania que cívicament i pacífica havia sortir a exercir la democràcia. A la comarca aquesta violència es va patir de forma directa a Vilalba Sasserra. 

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental ha acordat mostrar la seva solidaritat amb els municipis afectats pels danys provocats per la violència policial i amb les persones que han resultat ferides com a resultat de l'actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol, i en especial amb Vilalba Sasserra.

També expressar el suport a tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya, i a totes les persones que, d'una forma o altra s'han vist afectades per les reaccions al voltant de la convocatòria de l'1 d'octubre, tant per promoure l'exercici del dret a decidir o de qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica amb empara en els principis fonamentals d'autonomia local i dret a la participació política.

Exigir la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l'exercici de la violència d’Estat i de la vulneració dels drets humans a Catalunya així com exigir la retirada immediata del efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum i que encara hi romanen.

En un altra ordre d'exigències hi ha la de la llibertat immediata dels presos polítics catalans: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Joaquim Forn. De la mateixa manera que s'exigeixen solucions polítiques, basades en el diàleg, la negociació i l'acord, com alternativa a la imposició de l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola i a l'empresonament de part del govern legítim de la Generalitat de Catalunya triat democràticament per la ciutadania de Catalunya.

Finalment, es reitera el compromís per preservar la cohesió social i la convivència  cívica de les viles i ciutats des de la defensa de la pau, la llibertat i els valors democràtics. En democràcia, la pluralitat d'idees i opcions polítiques es gestiona per mitjà del diàleg, el respecte mutu, la negociació i el vot, però mai amb l'ús de la violència ni de la repressió.
 
En un  altre ordre de coses, també s'ha donat compte de la situació actual de l'Administració Electrònica a la comarca per part de Marta Arderiu i Prat, subdirectora de Tecnologia i Serveis del Consorci AOC, i s'ha fet la presentació del Programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals, de la Diputació de Barcelona per part de Martí Pujol, vicepresident 3r, i Josep Gonzàlez-Cambray, coordinador de l'àrea de Cultura, Educació i Esports.