transport públic

L'AMTU i l'associació Amputats Sant Jordi treballaran junts per millorar l'accessibilitat en el transport públic

Ambdues associacions han signat un conveni de col·laboració, que inclou l'elaboració d'un estudi de mobilitat i transport públic entre les persones que tenen alguna amputació, discapacitat i/o mobilitat reduïda, i que també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

| 14/11/2017 a les 17:28h
Arxivat a: Societat, transport públic, transport urbà, AMTU, Amputats Sant Jordi, Santa Maria de Palautordera
Signatura del conveni entre l'AMTU i l'associació Amputats Sant Jordi per una millor accessibilitat en el transport públic | AMTU
El president de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, i la presidenta de l'associació Amputats Sant Jordi (ASJ), Marta Canas, han signat avui un conveni de col·laboració que té com a objectiu treballar per la millora de l’accessibilitat en el transport públic. Aquest conveni també té el suport de la Diputació de Barcelona.
 
Amb aquest conveni, ambdues associacions expressen la voluntat de treballar conjuntament en matèria de reducció de barreres arquitectòniques en el transport públic, i es comprometen a estudiar, afavorir i implantar millores en la utilització dels serveis de transport públic col·lectiu de viatgers arreu del territori, amb una especial incidència en el treball de millora del transport urbà, competència dels municipis catalans.
 
En aquest sentit, el conveni contempla accions com que l'ASJ elaborarà un estudi d'investigació, diagnosi, proposta de millora i compliment de les normes i requisits d'accessibilitat als diferents sistemes de transport públic de les persones que tenen alguna amputació, discapacitat i/o mobilitat reduïda. L'àmbit de l'estudi i informe abastarà, com a mínim, el conjunt de municipis associats a l'AMTU.

El conveni també inclou que l'AMTU, en col·laboració amb l'ASJ, treballarà per la implantació progressiva de tots els requisits tècnics necessaris que permetin l'accessibilitat de totes les persones a les seves publicacions, especialment les digitals i que l'ASJ dissenyarà un programa de formació específic dirigit al conjunt de persones responsables en matèria de mobilitat i transport públic, per tal de difondre i assessorar en el compliment de la normativa d’accessibilitat d’aquest servei públic.

Finalment, l'AMTU es compromet a incorporar en les properes sessions de "La Jornada Catalana de la Mobilitat" una ponència a càrrec de l'ASJ, per tal de donar a conèixer entre tots els assistents la necessitat de treballar plegats en l'eliminació progressiva de les barreres d’accés al servei públic de transport.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El diputat Jordi Fàbrega amb l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol | Diputació de Barcelona
01/01/1970
Actualment, la carretera BV-5103 no disposa d'un itinerari de vianants segregat de la calçada entre el carrer Tudó i la plaça del Mogent, el que obliga als vianants a circular pel voral de terres que no disposa d'enllumenat públic
El doctor Jordi Roca, a la dreta, recull el guardó TOP 20 2017 | HSC
01/01/1970
L'Hospital ja havia estat reconegut amb aquest guardó els anys 2008, 2009 i 2014.