​Chakir El Homrani, primer candidat d'ERC del Vallès Oriental pel 21-D

Quatre dones completen la representació comarcal dels republicans

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:32h
Chakir El Homrani, durant la seva intervenció
Chakir El Homrani, durant la seva intervenció | ERC
El Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha escollit el granollerí Chakir El Homrani com a primer candidat comarcal al Parlament. La representació del Vallès Oriental a la llista republicana de les eleccions del 21 de desembre es completa amb Marta Vilaret (Mollet), Sònia Galtié (Vallromanes), Magalí Miracle (Sant Celoni) i Mayte Escobar (Bigues i Riells), alhora que també hi figuraran els militants encausats per les represàlies jurídicopolítiques de l’estat espanyol, així com els altres candidats del Congrés Comarcal: Albert Monserrat (Montmeló) i Xavier Cols (la Llagosta).

L’assemblea es va reunir la setmana passada a Martorelles d’urgència. Tal com ha afirmat el president comarcal, Oriol Ramon, es tracta d’unes eleccions “imposades, il·legitimes i il·legals”, però Esquerra ha decidit concórrer-hi “perquè no ens fan por les urnes”. També han afirmat que "malgrat la usurpació de les institucions catalanes per la via de l’article 155, els republicans no llancem mai la tovallola” i, com totes les convocatòries, “són una oportunitat”. En aquest cas, per “acabar el procés que hem començat”: “Hem de posar en valor tota le feina feta fins ara, que és molta, i la que ens ha dut fins l’1 d’octubre”.
 

Sònia Galtié, Mayte Escobar, Chakir El Homrani, Magalí Miracle, Marta Vilaret, Xavier Cols i Albert Monserrat, durant el congrés Foto: ERC



Chakir El Homrani considera que ERC es presenta com “la millor eina per rehabilitar els nostres polítics i per fer una república”: La societat catalana “és un subjecte polític i com a societat volem fer un estat social, inclusiu i transversal”. El granollerí treballarà per a “una ciutadania lliure, amb capacitat de crítica i amb igualtat d’oportunitats”. El Homrani considera que malgrat que les urnes sempre són una oportunitat per exercir la “sobirania popular”: És la millor resposta a la barbàrie que estem vivint”. L’assemblea ha recordat els 10 presos polítics, entre els quals hi ha el president del partit, Oriol Junqueras.
 
Llista per salvar el país

Respecte al debat de les candidatures, Oriol Ramon ha reiterat que les opcions d’ERC són una llista “realment transversal”, però que si no és així, “ens presentarem amb la llista més enriquida possible”. El president va citar una declació de Gabriel Rufián: “No es tracta de fer llistes de país per salvar un partit, sinó fer llistes de partit per salvar un país”. Ramon també creu que la diversitat d’opcions pot trencar el frontisme entre independentistes i constitucionalistes: “No volem una ulsterització ni tampoc que això doni espai a propostes que, davant del frontisme, es venguin artificiosament com a frontissa”.

La proposta electoral d’Esquerra és exercir de “garants de la República”, posant sobre la taula el valor de totes les bases creades fins al moment “i tot el que podrem fer”: “Sabrem com actuar el 22 de desembre”. El president comarcal reclama “un nou esforç” a la militància per “acabar la feina dels que ho han donat tot per ser on som”: “Cal situar ERC al capdavant del projecte republicà i liderar el procés constituent”.
Arxivat a