Eli Gordón i Jessed Hernàndez guanyen la Marató del Montseny

El campió estatal de verticals ha fet els 45,5 km en 04:36:06 h i la corredora de Montornès del Vallès l'ha resolt en només 04:55:57 h

La Marató del Montseny  es fa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la UNESCO.
La Marató del Montseny es fa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la UNESCO. | Josep Maria Montaner.
Redacció
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:13h

La corredora de Montornès del Vallès, Eli Gordon, ha fet un temps immillorable a la cursa. Foto: Josep Maria Montaner.


Eli Gordón i Jessed Hernàndez són els nous vencedors de l'edició d'enguany de la Marató del Montseny, una cursa que es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montseny –espai protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO,– amb un 85% del seu recorregut per corriols i un 15% restant per pistes de terra.

La cursa ha sortit a les 8 del matí de la plaça Major Sant Esteve de Palautordera i ha comptat amb 9 avituallaments i 250 voluntaris –amb tamborers iclosos–, amb un desnivell de 2.752 m, una altura mínima de 229 m i una màxima de 1.708 m, al cim Turó de l'Home.
 

El corredor de la Cerdanya, Jessed Hernàndez, darrere d'un altre ja fatigat corredor, durant la pujada al Turó de l'Home. Foto: Josep Maria Montaner.


El corredor de la Cerdanya, Jessed Hernàndez, ha fet la cursa amb un temps de 04:36:06 h i ha estat seguit de molt a prop per Erlantz Díaz (04:37:54 h) i Fernando López (04:45:39 h); a la Gordón, que aquest estiu va guanyar la cursa OCC de l'Ultra Trail Mont Blanc, amb un temps immillorable de 04:55:57 h, l'han seguida, de molt lluny, Gabriela Sànchez (05:32:07 h) i Ivet Figueras (06:01:12 h).

Podeu consultar tots els resultats en aquest vincle.

De la duresa de la cursa en dóna bon compte que dels 463 participants, 69 no s'hi han presentat i dels 394 que hi ha participat, 16 han hagut d'abandonar-la.

La Marató del Montseny passa pels llocs més emblemàtics del parc, com son el cim del Matagalls, les Agudes i el Turó de l'Home, sostre de la cursa i del propi parc amb 1.705 m d'altitud sobre el nivell del mar.

Amb un recorregut d'una gran bellesa i un entorn incomparable, recorrer boscos i prats, travessa rius i tarteres, en plena natura, per gaurdir de la muntanya,un retorn als orígens...

La marató d'ahir es va iniciar dissabte amb la Vertical Sitja del Llop, que van guanyar Alba Xandri i Jonatan Mora.