Alba Xandri i Jonatan Mora guanyen la vertical Sitja del Llop al Montseny

Els han seguit, en segon i tercer lloc, Marc Sabater i Jordi Vallès, entre els homes, i Gisela Carrion i Mireia Pons entre les dones

La berguedana Alba Xandri ha guanyat la cursa vertical entre les dones i se situa com una de les atletes de muntanya punteres, no endebades, en menys d'un mes ja ha guanyat dues curses més. | Josep Maria Montaner.
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:22h
La Sitja del Llop és una cursa vertical que es desenvolupa en el Parc Natural del Montseny, espai protegit i reserva de la Biosfera de la Unesco. Pren el seu nom d'una gran pedra megalítica amb gravats que daten del neolític, que es va recuperar d'una paret d'una antiga cabana de pastor situada al Pla de la Calma i que ara es troba al poble del Montseny.

La cursa ha sortit aquest matí de la plaça major del poble del Montseny (520 m sobre el nivell del mar) i en poc més 6 kilòmetres guanya el sostre del parc, l'emblemàtic Turó de l'Home, que es troba a 1.705 m d'altitud. En total 1.185 m de desnivell per pistes i corriols.

Joanatan Mora ha fet la cursa vertical de la Sitja del Llop, al Montseny, en 49 minuts i 52 segons. Foto: Josep Maria Montaner.

N'han donat bon compte aquest dissabte fins a 111 corredors, 95 homes i 16 dones. Entre els homes ha guanyat Jonatan Mora (Inverse Team Trails), que ha fet un temps de 00:49:52 h, i, entre les dones, Alba Xandri, que ha fet la vertical en 00:58:05 h. A Mora l'han seguit Marc Sabater (Associació d'Esports de Muntanya de Capellades), en 00:50:32 h, i Jordi Vallès (Inverse Team Trails), en 00:50:56 h. A Xandrí li han anat darrere Gisela Carrion (Inverse Team Trails), en 01:00:14 h, i Mireia Pons (Inverse Team Trails), en 01:00:47 h. Cal destacar que Alba Xandriva guanyar el passat 15 d'octubre la Vertikalm, al Puigsacalm (Garrotxa), i la cursa de 14 km al Trail dels Tossals just el passat diumenge, 5 de novembre.

Podeu veure tots els resultats de la vertical Sitja del Llop en aquest vincle.

Aquesta és una cursa molt ràpida, ja que no hi ha grans rampes, sempre pendents molt constants i corredisses, fins a meitat de cursa on el corriol es comença a enfilar i assoleix la meta al vèrtex geodèsic del pic més alt del Parc. Ni un sol tram pla, ni una sola baixada...