residus

Breda aposta per la recollida de residus porta a porta

La implantació del sistema serà a partir del 26 de novembre i aquest dissabte se celebrarà una campanya informativa

per Redacció, 10 de novembre de 2017 a les 15:17 |
El porta a porta, com ja han fet altres pobles del Baix Montseny, també s'implanta a Breda | AJSMP
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper diumenge 26 de novembre començarà la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a la vila de Breda. Aquest nou sistema funcionarà per franges de residus, fomentant així un augment del reciclatge al municipi. L'aplicació del sistema permetrà als bredencs deixar els seus residus al servei de recollida a la porta de casa en uns dies i hores determinades per a cada fracció. D'aquesta manera els contenidors de les franges d'envasos, paper i cartró, resta i orgànica desapareixeran dels carrers del municipi. Cada vilatà obtindrà un cubell per a dipositar els residus orgànics. La resta de fraccions es podran dipositar en una bossa d'escombraries. En cas d'urgència, es disposarà d'una zona on es podran dipositar aquesta mena de residus al voltant del cementiri municipal. Per altra banda la recollida dels residus de vidre continuarà com fins ara.

Per a facilitar als veïns aquest canvi, l'Ajuntament de Breda, juntament amb el Consell Comarcal de La Selva i l'empresa Nora Serveis Mediambientals, encarregada de la recollida de residus, posen en marxa una campanya informativa. Aquesta campanya començarà aquest dissabte 11 de novembre a les 11 del matí al Centre Cívic amb una xerrada-vermut de presentació del servei i l'entrega dels primers equips de reciclatge. Durant els dies següents s'habilitaran punts d'informació a diferents punts del municipi i en diferents horaris on cada vilatà podrà informar-se degudament, així com recollir el seu cubell.


Amb la implantació del sistema de recollida porta a porta a Breda es busca incentivar el reciclatge al municipi. Actualment és del voltant del 30%, molt lluny de l'objectiu del 60% per a l'any 2020 que marca la Generalitat en el seu Programa general de prevenció i gestió de residus de Catalunya. Per arribar a aquest objectiu, la taxa dels abocadors s'incrementarà any rere any, pel que es considera necessari un canvi dràstic del model de recollida per a impulsar el reciclatge. Amb el sistema de recollida porta a porta s'obre la possibilitat d'evitar una forta pujada a la taxa d'escombraries deguda a aquesta pujada de la taxa dels abocadors, ja que es compensarà amb un menor ús dels mateixos gràcies precisament a una major quota de separació i reciclatge dels residus.

 

Participació