​El Gran Recapte vol recollir 250.000 quilos d'aliments al Vallès Oriental

L’organització busca voluntaris per la campanya, que es farà l’1 i el 2 de desembre | 10.700 persones es beneficiaran dels aliments recollits

Redacció
10 de novembre del 2017
Voluntaris recollint aliments a l'entrada d'un supermercat a l'Ametlla del Vallès
Voluntaris recollint aliments a l'entrada d'un supermercat a l'Ametlla del Vallès | Miquel Mas
El Gran Recapte d’Aliments vol recollir 250 tones de menjar al Vallès Oriental en l’edició d’aquest any, la novena. Avui s’ha presentat a Granollers una iniciativa que es farà els dies 1 i 2 de desembre. A la comarca hi haurà 139 punts de recollida a la majoria de municipis, i 28 entitats seran els encarregats de repartir els aliments, com el Xiprer.

El Banc dels Aliments calcula que hi ha menys persones necessitades de l’ajuda del recapte: 10.700, un 2,5% de la població del Vallès Oriental. Des de l’organització també s’ha fet una crida per trobar voluntaris, la feina dels quals és clau per aconseguir els objectius: se’n necessiten 1.200, i fins ara n’hi ha una tercera part. Tots els interessats es poden inscriure en aquesta web.

Pel que fa als aliments, l’organització demana sobretot oli, llet i conserves de peix i verdures. A més, i a banda d’aquests aliments de primera necessitat, també es pot optar per productes que els donants comprarien per ells mateixos com caldo, torrons o xocolata.