Ampli seguiment de la vaga al Baix Montseny per reclamar la llibertat dels presos polítics

Ajuntaments i comerços tancats, mercat setmanal sota mínims, carreteres tallades i s'espera que les concentracions davant els ajuntaments siguin multitudinàries

Manifestants del Baix Montseny tallant la C-35 i l'AP-7 a Llinars del Vallès
Manifestants del Baix Montseny tallant la C-35 i l'AP-7 a Llinars del Vallès | XBM
08 de novembre del 2017
Actualitzat el 09 de novembre a les 14:37h

Quan a primera hora del matí tot i les baixes temperatures prop de quatre-centes persones del Baix Montseny han decidit tallar la carretera C-35 i l'AP-7 a l'alçada de Llinars del Vallès ja ha estat el primer símptoma que la vaga general i l'aturada de país programada per aquest 8 de novembre seria mogut i que l'exigència de deixar en llibertat els presos polítics empresonats -la meitat de consellers del Govern legítim de Catalunya i els líders de les entitats sobiranistes- es faria sentir, com així ha estat perquè els problemes per poder transitar per Catalunya durant tot avui ha estat molt complicat en molts punts de la geografia catalana, no només al Baix Montseny.

Els manifestants baixmontsenyencs durant algunes hores han tingut les carrteres tallades fins que han estat desallotjats pels mossos d'esquadra. En qualsevol cas, una estona després hi han tornat.
 

Mural reclamant la llibertat dels presos polítics a Sant Celoni Foto: NBM
 

Botifarrada per la Dignitat a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Però també ha estat tot un èxit a Sant Celoni la "Botifarrada per la Dignitat" que s'ha celebrat aquest matí a la plaça de la Vila, amb motiu de l'aturada de país i que ha deixat un calaix de 6.000 euros gràcies a les 1.200 botifarres que s’han servit i que han estat cedides per diverses empreses del municipi. A més de la botifarrada també hi havia instal·lades guardioles per fer-hi aportacions tothom qui ho desitgés. Les quantitats íntegres que es recaptin es cediran ala caixa de resistència.

I a mig matí s’ha començat a repintar el mural de l'entrada de Sant Celoni per la porta de Ponent que ara recorda que a l'Estat espanyol hi ha presos polítics per les seves idees i que s'exigeix que es posin en llibertat.

Mercat setmanal sota mínims Foto: Jordi Purtí

El mercat setmanal amb poques parades i ajuntaments tancats

La vaga general també ha afectat directament al mercat setmanal de Sant Celoni on hi han faltat moltes parades, sobretot les que habitualment s'instal·len a la plaça de la Vila, plaça d'en Nicola, carrer Major, carrer Sant Pere i carrer Torras i Bages. No tant als carrers Santa Fe, Jaume I i plaça del Bestiar. El comerç pràcticament era tot tancat.

Al Baix Montseny també hi ha hagut ajuntaments que s'han sumat a la vaga general com el de Sant Celoni, Breda, Santa Maria de Palautordera, Campins, Sant Esteve de Palautordera, Riells i Viabrea, Gualba o Vallgorguina i el d'Arbúcies només ha tingut servies mínims entre les 9 i les 11 del matí.

A partir de les sis de la tarda els ajuntaments tornaran a gafar tot el seu protagonisme perquè davant dels edificis s'hi faran concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics.
 

Ajuntament de Campins tancat Foto: Jordi Zaragoza

 

Ajuntament de Santa Maria de Palautordera tancat Foto: Jordi Purtí