Centenars d'alcaldes demanen la llibertat dels presos polítics davant la Comissió Europea

Miquel Buch, president de l'ACM, i Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, lideren la marxa juntament amb els eurodiputats del PDECat i ERC

Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny i el Vallès Oriental a Brussel·les
Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny i el Vallès Oriental a Brussel·les | NBM
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:53h
Manifestació sobiranista davant la Comissió Europea, a Brussel·les, en defensa del Govern a l'exili que encapçala Carles Puigdemont i de l'alliberament dels presos polítics. Uns dos-cents alcaldes s'han desplaçat aquest dimarts cap a la capital europea per reivindicar la legitimitat de l'executiu i per demanar la llibertat dels membres de l'executiu i dels líders del sobiranisme civil que estan empresonats.

La delegació ha sortit en avió des de Barcelona cap a les 10 del matí, i ha arribat al cap de dues hores a Brussel·les. Des de l'aeroport s'han desplaçat en autobús cap a la zona de la ciutat en què hi ha les institucions europees. La comitiva la lideren Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

També formen part de la manifestació els eurodiputats Ramon Tremosa (PDECat), Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (aquests dos d'ERC).

Com ja hem anat informant, també hi ha la presència de diversos alcaldes del Baix Montseny com Francesc Deulofeu (sant Celoni). Jordi Xena (Santa Maria de Palautordera), Maria Lluïsa Berdala (Sant Antoni de Vilamajor), Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor), Joan Mora (Vallgorguina), Marc Uriach (Gualba), Dani Fernàndez (Sant Esteve de Palautordera), Joan Lacruz (Campins) i Pere Garriga (Arbúcies).