​Alcaldes del Baix Montseny viatgen aquest dimarts a Brussel·les per denunciar la repressió de l'Estat

Els batlles, sobre els quals pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb el referèndum, ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga

Alguns dels alcaldes del Baix Montseny
Alguns dels alcaldes del Baix Montseny | NBM
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat el 07 de novembre a les 8:17h

Alcaldes denunciant l'empresonament del Govern. Foto: EP.


200 alcaldes sobiranistes viatjaran aquest dimarts a Brussel·les "per explicar de primera mà la situació" que s'està vivint a Catalunya amb relació a l'empresonament d'una part del Govern i l'aplicació de l'article 155.

La decisió d'anar a Brussel·les es va prendre en una reunió conjunta el divendres passat de les executives de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM, Miquel Buch, ha precisat que ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga amb dos centenars d'alcaldes, assegurant que haurien pogut ser "el doble".

"Dimarts mateix anem i dimarts mateix tornarem", ha precisat la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, mentre que Buch ha defensat que existeix una violència policial, judicial i política contra el sobiranisme que omple de raons els partidaris de la independència de Catalunya.

Contra Lloveras i Buch i diversos centenars d'alcaldes catalans més pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Almenys tres alcaldes del Baix Montseny han confirmat que demà seran a Brussel·les, són els de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena; Sant Celoni, Francesc Deulofeu; i Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala. Altres alcaldes com els de Vallgorguina, Joan Mora o Gualba, Marc Uriach, que estan en llista d'espera no descarten la possibilitat de desplaçar-s'hi en cotxe. Altres alcaldes com els de Breda, Dídac Manresa, i Hostalric, Josep Antoni Frias, ja han comunicat que no hi van per motius d'agenda.