VÍDEO «I'm catalan»: l'emocionant vídeo des de Pau Casals als nostres dies explicat per la celonina Azra Suljic

Òmnium Cultural fa una crida a Europa per defensar els valors democràtics

Els agents que es van burlar de Junqueras
Els agents que es van burlar de Junqueras
Redacció
04 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:34h


Òmnium Cultural fa una crida a Europa amb un emotiu vídeo. En aquest nou audiovisual, l'entitat cultural fa un repàs històric des de l'època de Pau Casals fins a l'actualitat. Es rememoren les paraules magistrals que va pronunciar durant el discurs que va fer davant l'ONU, quan va anar a recollir la Medalla de la Pau l'any 1971: "I'm catalan". Aquesta frase, curta però clara, s'utilitza per assegurar que la lluita contra el feixisme, la dictadura i les injustícies encara és molt actual i molt vigent en la societat catalana. 

En el vídeo es recorden les mobilitzacions per denunciar la crisi dels refugiats i també les accions que ha portat a terme de la societat catalana que "vol decidir el seu futur polític" i es denuncia que la resposta de l'Estat sempre ha estat un "no" rotund. La protagonista del vídeo, a banda de Casals, és la bosniana de Sant Celoni Azra Suljic, una refugiada que ha estat acollida per Catalunya i que ara demana que tothom "l'ajudi, com en van ajudar a mi".

El vídeo mostra imatges del referèndum i sobretot de les càrregues policials. Per tot plegat, l'entitat cultural demana a Europa: "No ens deixeu sols, la lluita dels catalans hauria de ser la lluita de tots els europeus per salvar els valors democràtics".
Arxivat a