L'Ajuntament de Breda signa un conveni de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen

Segons aquest conveni, d'una durada d'un any l'Ajuntament de Breda participarà de diferents activitats de l'associació, amb un suport econòmic fins a 1.000 euros

L'alcalde de Breda signa el conveni amb l'Amical de Mauthausen
L'alcalde de Breda signa el conveni amb l'Amical de Mauthausen | AJB
Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:05h
L'Ajuntament de Breda ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació Amical de Mauthausen, que treballa per a la memòria de les víctimes dels camps de concentració del nazisme. La signatura es va produir en el marc de l'assemblea general ordinària 2017 de l'entitat, celebrada el passat diumenge al Centre Cívic de Breda. Segons aquest conveni, d'una durada d'un any l'Ajuntament de Breda participarà de diferents activitats de l'associació, amb un suport econòmic fins a 1.000 euros. D'aquesta manera el municipi també s'adhereix a la xarxa Mai Més, així com d'altres projectes de l'associació.

La xarxa Mai Més és una manera de treballar conjuntament amb diferents institucions i entitats del territori als quals l'associació ofereix diferents exposicions i conferències, així com altres projectes per a la divulgació del coneixement sobre la realitat de la deportació i l'internament en els camps de concentració del nazisme. Per altra banda l'entitat també es compromet a participar de forma activa i col·laborativa a les activitats que realitzi l'Ajuntament dins d'aquesta temàtica.

Durant aquest cap de setmana hi ha hagut diverses activitats en motiu de la presència de l'associació a Breda. Dissabte al vespre el Pati de l'Abadia va acollir l'obra de teatre Neus, amb text i direcció de Núria de Calella i música de Marc Egea. La peça narra la història de Neus Català, lluitadora antifeixista en el marc de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial, tant a Espanya com a França. Per altra banda, abans de la celebració de l'assemblea general de l'Amical de Mauthausen, va haver una recepció dels membres de l'entitat a l'Ajuntament de Breda a càrrec de l'alcalde, Dídac Manresa, i una visita guiada pel municipi.

L'associació Amical de Mauthausen aplega a les persones que van ser deportades als camps de concentració del nazisme, que en l'àmbit de l'Estat espanyol se situa al voltant de les 10.000 persones, així com els seus amics i familiars. Actualment té al voltant de 700 socis. Pren el nom del camp austríac de Mauthausen pel fet de ser el camp on es van deportar més espanyols. L'associació treballa a favor de la memòria de tots i totes aquells que van viure i lluitar durant la guerra civil abans de creuar la frontera amb França camí de l'exili, i més tard van patir la deportació als camps del nazisme. En aquesta línia es planteja tres objectius principals: la conservació de la memòria dels deportats republicans als camps de concentració del nazisme, la prevenció del feixisme i el reconeixement jurídic de les víctimes.