L'ANC prepara per aquest dijous una jornada de mobilitzacions en suport del Govern «legítim»

La plaça de Sant Jaume de Barcelona, el Parlament de Catalunya i els ajuntaments seran els principals escenaris de les concentracions

Celebració de la república catalana a plaça de Sant Jaume
Celebració de la república catalana a plaça de Sant Jaume | Sergi Cámara
Redacció
02 de novembre del 2017
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara una nova jornada de mobilitzacions per a aquest mateix dijous. Al matí i a la tarda, l'entitat ha convocat concentracions en suport dels dirigents polítics encausats i del Govern que considera legítim, el presidit per Carles Puigdemont.

Aquest dijous a les 12 del migdia estan convocades concentracions en suport als dirigents polítics encausats, contra la persecució judicial i en rebuig a la intervenció de l'autogovern català amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. La mobilització principal tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, però es fa una crida a concentrar-se també davant dels centres de treball. Aquest mateix dijous al matí membres del Govern i de la mesa del Parlament estan convocats a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem.

A les 7 de la tarda, l'ANC convoca la ciutadania davant del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de Barcelona, i davant dels ajuntaments de les grans ciutats i capitals de comarca. L'objectiu és dir ben fort "que el Govern de la Generalitat és el Govern del president Carles Puigdemont, per més que pretenguin des de Madrid haver-lo cessat". Es pretén així, doncs, traslladar el suport als membres del Govern que declararan a Madrid i als que es troben a Bèlgica.