La prova pilot que la Diputació de Barcelona ha organitzat per regular l’accés al Parc Natural del Montseny amb vehicle privat i posar en servei una línia de transport públic, ha obtingut uns bons resultats d’utilització per part dels visitants en el primer cap de setmana que aquesta acció s’ha posat en marxa en la seva totalitat. Així, més de 400 persones han utilitzat el servei de transport per accedir a la vall de Santa Fe de Montseny, xifra que es considera molt satisfactòria. Aquesta mateixa actuació es repetirà aquest dimecres, dia de Tots Sants, i dissabte 4 i diumenge 5 de novembre.

Diumenge ha estat el dia en que el servei de transport públic va ser més utilitzat pels visitants del Parc Natural del Montseny, tant des de l’estació de Renfe de Sant Celoni com des de l’aparcament habilitat a Campins, amb més de 300 persones. D’aquestes, 120 van agafar l’autobús a l’estació de Sant Celoni i la resta van ser persones que van deixar el seu vehicle a la zona d’aparcament habilitada a Campins, a l’inici del Parc.

Aquests resultats han estat valorats, d’entrada, com a molt positius per part dels responsables del Parc Natural i Reserva de la Biosfera, sent conscients també que caldrà fer alguns ajustaments, especialment en els horaris d’alguns dels serveis.

La prova pilot per regular l’accés a Santa Fe de Montseny, una de les zones del Parc Natural del Montseny que més visitants rep ja que és un punt important de lleure, es realitza per valorar l’ús del transport públic, en unes dates on l’afluència de visitants al parc és de les més elevades de l’any. Els vehicles aparcats als vorals de la carretera ocasionen nombrosos problemes de mobilitat i accessibilitat a finques particulars, així com un impacte ambiental considerable en un espai natural que està catalogat com a Reserva de la Biosfera.

Un cop finalitzada la prova pilot per regular l’accés al Parc Natural del Montseny, la Diputació de Barcelona disposarà d’elements per fer una valoració de l’acció i també del grau de satisfacció per part del diferents agents implicats, com són els ajuntaments i veïns, així com dels mateixos visitants del Parc Natural.