Riells i Viabrea homenatja a Mossèn Pere Ribot en el 20è aniversari de la seva mort

l'Ajuntament ha previst un matí dedicat al Mossèn, on es realitzarà una ofrena floral a la seva tomba

Homenatge mossèn Pere Ribot
Homenatge mossèn Pere Ribot | Parròquia de Sant Joan
Redacció
29 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:19h


L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha decidit homenatjar a Mossèn Pere Ribot a la Festa de Sant Martí 2017, que se celebrarà el dissabte 11 de novembre, aprofitant l'avinentesa que enguany es compleix el vintè aniversari del seu traspàs. Pere Ribot, nascut a Vilassar el 21 de febrer de 1908, va deixar una empremta molt gran al municipi de Riells i Viabrea que ara se sent en deute amb la seva figura. Ribot va implicar-se a fons amb la causa de l'Església catalana durant els anys més foscos del franquisme des del recer que li donava el Montseny, tot endegant un munt d'iniciatives en favor de la cultura catalana. També seria el primer capellà del principat a oficiar una missa en català i de cara a la gent.
 
Tal va ser la seva rellevància que, des de la seva arribada a Riells del Montseny el 1941, va transformar la petita parròquia del municipi en un autèntic"centre de peregrinació i d'amor a la terra", en paraules de l'editor Quim Torra. Ribot establiria sinergies amb la gent més significada del país: Josep Maria de Sagarra, Carles Soldevila, Josep Palau i Fabre, Maurici Serrahima, Josep Aragay, Joan Brossa, Max Cahner, Albert Manent, Miquel Coll i Alentorn, Jordi Pujol, Maria Mercè Roca, Agustí Bartra, Blai Bonet o Carles Riba, entre molts d'altres. El llegat de Mossèn Pere Ribot pel que fa a l'obra literària, especialment la poètica, és també molt rellevant.
 
Per tot això, l'Ajuntament ha previst un matí dedicat al Mossèn, on es realitzarà una ofrena floral a la seva tomba, hi haurà un anecdotari biogràfic a càrrec d'una de les persones que més hi va tractar, Josep Montsant, i es farà una lectura de poesia de l'obra del cèlebre capellà, amb l’actuació final de l'Escola de Música Güell de Riells i Viabrea.
 
La Festa de Sant Martí pròpiament dita s'iniciarà paral·lelament amb tot un seguit d'activitats de les quals destaca el circ, el tir amb arc, el conill porquí, el taller de nius, el repartiment de castanyes o la representació de l'obra de teatre Tal com sóc de Pere Hosta. La Festa també comptarà amb una referència al moment transcendent que viu el nostre país, amb la presentació del llibre Zeitnot. El Dietari del Procés II, a càrrec dels seus autors, Oriol i Guifré Jordan, acompanyada d'un passi d'imatges del referèndum de l'1 d’octubre a Riells i Viabrea.
 
A les 14h hi haurà el gran dinar popular, a la carpa gran de l'Hort del Rector amb un preu del tiquet de 10 euros. La venda dels tiquets tindrà lloc a l'OAC, al Centre Cultural i durant el mateix dia. Hi haurà servei de bar durant tot el dia a càrrec de l'AMPA de l'escola.

 

Programa d'actes sencer

Arxivat a