La comunitat educativa del Baix Montseny es concentra per defensar el model d'escola catalana

Rebutja l'aplicació de l'article 155 que atempta directament contra la llibertat i la democràcia

La comunitat educativa de Sant Celoni contra l'aplicació de l'article 155
La comunitat educativa de Sant Celoni contra l'aplicació de l'article 155 | Jordi Purtí
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 23:23h
La Comunitat educativa de Sant Celoni, amb el suport del Baix Montseny, han fet palès aquesta tarda el seu rebuig als atacs contra l'escola catalana i defensen el model educatiu català davant de l'aplicació de l'article 155. aquesta acció s'ha fet efectiva a la plaça de la Vila de Sant celoni on unes tres-centes persones s'han concentrat per manifestar que l'escola catalana "és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i pluralitat".

Els educadors han defensat el model com a via de cohesió social i intwercutural basat en l'equitat i el dret a la diferència així com el foment de l'ús de la llengua catalana com un espai comú de convivència que esdevé "un veritable ascensor social". També han destacat que els docents treballen cada dia amb l'objectiu de formar persones lliures, crítiques i competents per tal que esdevinguin ciutadans i ciutadanes, amb una identitat personal rica i equilibrada i amb les competències, habilitats i actituds per participar en societat.

En conseqüència de tot plegat la comunitat educativa de Sant Celoni i del Baix Montsaeny rebutja la instrumentalització política de l'escola catalana, denuncia els atacs rebuts per part d'alguns sectors polítics amb l'objectiu de causar divisió i rebuig dins la societat catalana, rebutja qualsevol intent d'imposició i de direcció del sector educatiu que no siguin les institucions legítimes escollides democraticament i, per tant, "rebutgem l'aplicació de l'article 155 que atempta directament contra la llibertat i la democràcia".

Finalment, la comunitat educativa continua compromesa, com sempre ho ha estat, amb el model d'escola catalana i continuara treballant, diariàment, per tenir una escola catalana lliure, democratica i de qualitat.
Arxivat a