Breda i Hostalric aproven en sessió plenària rebutjar l'aplicació de l'article 155

A Breda els vots han estat unànimes i a Hostalric s'ha aprovat amb nou vots a favor i una abstenció

Sessió plenària de Breda
Sessió plenària de Breda | AJB
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:11h
Els ajuntaments de Breda i Hostalric han celebrat aquest migdia una sessió plenària extraordinària i urgent per acordar l'aprovació d'una moció de suport a les institucions catalanes i que exigeix a l'Estat espanyol que aturi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola i, per tant, la suspensió de l'autonomia de Catalunya. A l'Ajuntament de Breda l'acord ha estat per unanimitat, mentre que a l'Ajuntament d'Hostalric s'ha tirat endavant amb nou vots a favor i una abstenció.

El text, elaborat de forma conjunta per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), reitera que l'aplicació d'aquest article mostra, un cop més, la incapacitat de diàleg de l'Estat espanyol i la seva aposta per una via repressiva que atempta contra els drets fonamentals de la ciutadania.

La moció vol manifestar el suport dels ajuntaments al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre, condemna la violació de drets fonamentals a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, i insta al govern espanyol i als partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia que ja estan duent a terme a través de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. 

En el ple d'Hostalric sí que s'ha aprovat per unanimitat l'acord d'exigir la llibertat del president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.