L'Ajuntament d'Arbúcies i Batandicori acorden amb Sorea portar aigua al Senegal

L'Associació Batandicori treballa a la comunitat rural de Kandia amb la construcció de pous d’aigua

Signatura del conveni de l'Ajuntament d'Arbúcies i Batandicori amb Sorea
Signatura del conveni de l'Ajuntament d'Arbúcies i Batandicori amb Sorea | AJA
Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:26h
L'Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantandicori ha engegat la campanya Aigua pel Senegal per tal de recollir fons per dur a terme diferents accions a Kandia, una comunitat rural en què, des de fa temps, treballa l'entitat. Així doncs, en el marc d'aquesta iniciativa, s'ha signat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Arbúcies i l'Associació Bantandicori amb l'empresa d'aigua Sorea. L'alaclde d'Arbúcies, Pere Garriga, Toni Ridorsa, president de l'entitat, i Andreu Masferrer, representant de Sorea, han estat els sotasignants del document.
 
Garriga ha destacat el valor de la col·laboració entre els sectors públics i privats en la lluita contra la pobresa. "Treballem amb les persones com a prioritat", ha ressaltat l'alcalde. Andreu Masferrer ha explicat que porten tres anys col·laborant amb l'entitat i ha recordat: "necessitats bàsiques que donem per fetes nosaltres, com ara obrir l'aixeta i que surti aigua, a moltes comunitats no és possible". Masferrer ha assenyalat: "estem encantats de poder posar el nostre granet de sorra i ajudar a fer arribar l'aigua en aquests municipis del Senegal".
 
Des de l'Associació Bantandicori agraeixen a Sorea el "suport incondicional iniciat l'any 2015". "Estar clar que sense aquest tipus de col·laboració nosaltres no podríem portar a terme tots els projectes que estem desenvolupant al Senegal", assegura el president de l'entitat, Toni Ridrosa i espera que tingui continuïtat en els propers anys.

Recapta de diners
 
Dins la iniciativa Aigua pel Senegal, l'associació ha posat en marxa diferents accions per recaptar diners. Una és l’acte solidari que se celebrarà el dissabte 28 d'octubre que tindrà lloc al Teatre El Centre i en el qual hi participaran diferents col·lectius del municipi com ara Quim Masferrer, Cor Lutiana, WC Teatre, el grup de Zumba, la balladora de dansa contemporània Sara Garcia i el mític cantant de Dagoll Dagom, Carlos Gramaje. Després, hi haurà sopar a l'Hotel Montsoliu. Les entrades ja es poden adquirir a La Gabella.

La segona acció que Bantandicori ha engegat és una campanya de crowdfounding i, és en el marc d'aquesta iniciativa que, Sorea ha decidit col·laborar aportant al projecte la quantitat de 3.000 euros.
 
L'Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantandicori va néixer l'abril del 2002 amb la voluntat de millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides d'Àfrica. L'entitat treballa a la comunitat rural de Kandia que agrupa al voltant de 65 pobles. Des de llavors, l'associació ha construït 10 pous d'aigua que han permès potabilitzar l'aigua pel consum i també es vol tirar endavant un projecte de desenvolupament agrícola per l'autoconsum i dirigit principalment a dones.
 
Arxivat a