L'associació Amical de Mauthausen celebrarà la seva assemblea general 2017 a Breda

També es desplaçaran al monument que recorda els 9 veïns del Baix Montseny deportats als camps de concentració del nazisme de Riells del Montseny per a retre'ls un homenatge

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:39h
L'associació Amical de Mauthausen, celebrarà la seva assemblea general de socis el proper diumenge 29 d'octubre al Centre Cívic de Breda. Els socis de l'associació tractaran temes com la gestió de l'entitat aquest últim any o les línies a seguir per als projectes del futur. Durant la jornada els assistents a l'assemblea seran rebuts oficialment per l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, a l'Ajuntament de Breda. També gaudiran d'una visita guiada per la vila. Finalment, es desplaçaran al monument que recorda els 9 veïns del Baix Montseny deportats als camps de concentració del nazisme de Riells del Montseny per a retre un homenatge.

L'associació Amical de Mauthausen aplega a les persones que van ser deportades als camps de concentració del nazisme, que en l'àmbit de l'Estat Espanyol se situa al voltant de les 10.000 persones, així com els seus amics i familiars. Actualment té al voltant de 900 socis. Pren el nom del camp austríac de Mauthausen pel fet de ser el camp on es van deportar més espanyols. L'objectiu de l'associació és treballar a favor de la memòria de tots i totes aquells que van viure i lluitar durant la guerra civil abans de creuar la frontera amb França camí de l'exili, i més tard van patir la deportació als camps del nazisme. L'associació compta amb diverses exposicions que cedeix a totes aquelles institucions, entitats i associacions interessades en la seva exhibició, així com xerrades en centres d'ensenyament secundari i universitari, centres cívics o ajuntaments, entre d'altres.

En el marc de celebració de l'assemblea el proper dissabte 28 d'octubre al Pati de l'Abadia acollirà la representació de l'obra de teatre "Neus", amb text i direcció de Núria de Calella i música de Marc Egea. La peça narra la història de Neus Català, lluitadora antifeixista en el marc de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial, tant a Espanya com a França. Després de ser capturada va ser enviada al camp de concentració de Ravensbrück, essent la única catalana supervivent dels qui van passar per aquest camp. Entre altres accions, Neus Català es va fer càrrec de 182 nens orfes de la colònia Las Acacias de Premià de Dalt, amb els quals va creuar la frontera francesa. "Neus" és un espectacle en petit format on es repassa la cronologia dels fets més rellevants de la vida de Neus Català. El text vol fer que l'espectador reflexioni, pensi i senti en la força vital i moral de la protagonista i pugui sentir empatia amb el seu esperit de lluita.