La pluja cau amb força al Vallès Oriental

La Garriga, Granollers, Mollet i Sant Fost, alguns dels punts on ha plogut més | Hi ha hagut talls de llum a Les Franqueses del Vallès | Els Bombers reben 269 avisos per incidències de les pluges abundants de les darreres hores, molts a les comarques tarragonines

Pluja a Mollet del Vallès
Pluja a Mollet del Vallès | @Josepcasasnovas
Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:57h


Les pluges i el vent han colpejat aquesta nit i matinada tot el territori català. Les precipitacions han provocat alguns danys, sobretot al sud del país. A hores d'ara, el temporal continua actiu a tot Catalunya i anirà marxant de cara al migdia. Al Vallès Oriental les precipitacions han estat importants. A la Garriga, fins al migdia havien caigut 65 litres per metre quadrat. A Granollers, només aquest dijous hi han caigut de moment 40 litres. A Sant Fost, 55; a Vallromanes, 52; Sant Pere de Vilamajor, 31; a Mollet del Vallès, 40; i a la Roca del Vallès, 36.
 


Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 87 avisos entre les nou del vespre i les set del matí per incidències relacionades amb la pluja, dels quals 25 han estat a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, 24 a la de Tarragona i 19 a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud. En total, des de l'inici de l'episodi, s'han produït 269 avisos arran de 531 trucades al telèfon d'emergències 112. D'aquestes, prop del 40% han estat al Tarragonès, seguit de l'Alt Camp i el Baix Camp, amb el 13,7% i el 6,2% del total, segons dades de Protecció Civil.

L'episodi de pluges generalitzades que ha provocat destrosses sobretot al Camp de Tarragona ha fet que Protecció Civil activi l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), que encara es manté. Entre els registres de precipitació acumulada més significatius destaquen els 113 l/m2 del pantà de Siurana, els 110 l/m2 a Gandesa o 42 l/m2 a Horta de Sant Joan (Terra Alta). L'episodi de pluges ha deixat 40 litres per metre quadrat en 30 minuts a Gandesa (Terra Alta) i 34,3 litres a Margalef (Priorat), superant així el llindar de 20 litres per metre quadrat.

D'altra banda, segons Endesa, uns 5.000 clients de l'Alt Penedès, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat no tenen llum aquest dijous al matí. Els municipis amb més abonats afectats són Castellbisbal, Castellet i la Gornal i les Franqueses del Vallès.