Centenars de persones del Baix Montseny demanen la llibertat de Sànchez i Cuixart

A tots els municipis s'han fet concentracions de protesta per l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium per un presumpte delicte de sedició

Concentració a Santa Maria de Palautordera
Concentració a Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:12h
Centenars de persones s'han concentrat aquest migdia, seguint la convocatòria impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) davant els ajuntaments i centres de treball del Baix Montseny com a mesura de protesta per l'enmpresonament ahir la nit de Jordi Sànchez, president de l'ANC, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium per un presumpte delicte de sedició.



En el decurs de la concentració silenciosa de cinc minuts s'ha llegit el manifest "Les idees sempre seran lliures" elaborat per les dues entitats municipalistes en el qual es destaca que la llibertat no es compra ni es ven, ni es negocia, ni es demana, la llibertat s'exerceix i posa èmfasi en el fet que ahir l'Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. "Empresonar els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament i donar veu al poble posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978".

En el text tanmateix es diu que la resposta dels catalans que la resposta serà, com sempre, serena, ferma, pacífica i democràtica i que Europa no pot continuar donant l'esquena a a Catalunya davant accions pròpies d'una dictadura i la privació de llibertat a causa de les idees de tot un poble. "Des d'ahir, a la Unió Europea hi ha presos polítics!", s'assegura en el manifest.
 

Concentració a Vallgorguina Foto: AJV

 

Concentració a Sant Celoni

 

Concentració a Laboratoris Feltor de Sant Celoni Foto: @juditCortada