ERC i JERC de Palautordera organitzen una marxa per homenatjar Lluís Companys

El 15 d'octubre farà 77 anys que el 123è President de la Generalitat va ser afusellat pel règim franquista

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:25h
Companys, en una imatge d'arxiu.
Companys, en una imatge d'arxiu. | ERC
Amb motiu del 77è aniversari de l'assassinat del President Lluís Companys i sota el lema Per Catalunya!, la secció local d'ERC Palautordera i les JERC han organitzat per aquest diumenge 15 d'octubre a les sis de la tarda una marxa com a acte d'homenatge que sortirà des de la plaça de la Vila del municipi i acabarà a la confluència dels carrers Francesc Macià i Lluís Companys. La marxa recorrerà també els carrers plaça Major, carrer Morató, carrer Hospital i carrer de l'Avi Campàs. Una vegada s'hagi arribat a la fi del recorregut es llegiran manifestos a càrrec de Nuna Ripollès, Joan Rubiralta i Marçal Planas i es farà una ofrena al president Companys.

Des d'ERC es recorda que va ser el 123è President de la Generalitat, membre d'Esquerra Republicana de Catalunya i l'únic president de govern del món, escollit democràticament, que ha mort executat. Lluís Companys va ser empresonat per proclamar la República catalana el 1934 i afusellat per règim franquista l'any 1940.

I aquesta data del 15 d'octubre, nefasta per a la història de la humanitat, gairebé coincideix en el temps que el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va dir que a conseqüència del procés independentista de Catalunya l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "podria acabar com Lluís Companys". Cap veu dels partits constitucionalistes espanyols ha reprovat aquestes paraules. Casado també proposa il·legalitzar els partits independentistes.