Fideuà i Aplec de Germanor per tancar l'Aplec del Remei de Santa Maria de Palautordera

La zona esportiva del Temple i la part alta del passeig del Remei punts neuràlgics de les activitats festives

Hereu i Pubillassa de l'Aplec de Germanor del Remei 2016
Hereu i Pubillassa de l'Aplec de Germanor del Remei 2016 | Marc Pou
Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:52h

Santa Maria de Palautordera celebra aquest cap de setmana la capvuitada de la Festa Major Aplec del Remei 2017 que va començar el passat divendres 6 d'octubre. En l'edició d'enguany es potencien les activitats als barris i demà dissabte l'Ajuntament de Palau, amb la col·laboració de la Comissió d'Actes Culturals s'ha programat la primera edició de la Fideuà de Capvuitada "un bon moment per anar acomiadant la Festa Major compartint un bon àpat amb activitats per a públic familiar i ball", s'explica des de l'Àrea de Cultura.

La fideuà es preveu 14 d'octubre a la zona esportiva del Temple. Hi haurà activitats per a públic familiar, Contes de Mes amb Núria Clemares i ben dinat ball amb el duet Adrian i Azalia.

I per diumenge l'Aplec de Germanor del Remei que aquest any celebra ja la seva vuitena edició. Com cada any la sortida es farà des de davant de l'església de Santa Maria amb l'acompanyament dels Ministrers del Sabre. Aquesta tradicional romeria recorrerà el trajecte que va des del davant de l'església de Santa Maria fins a l'ermita del Remei. Es recomana que per participar a l'Aplec es vagi vestit amb el vestuari tradicional català i cadascú ha de portar el seu dinar fred i beguda.
 
La sortida està programada a dos quarts de dotze del migdia després de la foto de grup. Pel camí, la colla castellera de Palau, els Xiclets de Palautordera faran una exhibició de castells. A la sobretaula del dinar, es farà el Concurs de Ratafia i després jocs tradicionals per petits i grans com ara trencar l'olla, cursa de sacs, estirar la corda, menjar flams, el tren de Conca, el plàtan i la pilota i alguna altra sorpresa més.

Abans de l'entrega de premis s'escollirà l'Hereu trempat i la Pubillassa de Palau. I per fer-ho els posaran música que hauran de ballar. El suport entusiasta del públic determinarà la parella guanyadora.