Krzysztof Chamarsa, el sacerdot gai expulsat del Vaticà, parla dels drets humans a Sant Celoni

Autor del llibre "La primera pedra" argumenta que cap llei està per sobre dels drets humans, també referint-se en el procés d'autodeterminació de Catalunya

Krzysztof Chamarsa signant un dels exemplars de La primera pedra a Sant Celoni
Krzysztof Chamarsa signant un dels exemplars de La primera pedra a Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:32h

"Cap llei està per sobre dels drets humans", aquesta és una de les idees que Krzysztof Chamarsa va argumentar i desenvolupar en la conferència "Drets humans de les nacions", que el passat 29 de setembre va fer a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni, organitzada per l'Ateneu i amb especial enfocament sobre el procés s'autodeterminació de Catalunya. De fet, aquest tema ocupa un capítol, com a font d'inspiració i coratge, del seu darrer llibre La primera pedra (gregal 2017) on explica la seva experiència en un ambient homofòbic.

Krzysztof Charamsa va néixer a Gdynla, Polonia, el 5 d'agost de 1972 i és un teòleg polones i sacerdot suspès, que era secretari d'ajudant de la Comissió Teologica Internacional de la Congregació per la Doctrina de la Fe. Va estudiar a Polònia, Suïssa i Itàlia. Va ser ordenat sacerdot el 1997. Al cap de cinc anys es va doctorar en teologia per la Universitat Pontificia Gregoriana de Roma.

El 3 d'octubre de 2015, va declarar públicament la seva homosexualitat, la qual cosa va causar-li la pèrdua de tots els seus càrrecs i responsabilitats al si de l'Església. Avui es dedica a la defensa dels drets humans, singularment de les dones i de les persones LGBTIQ.

Autor de diversos llibres i articles, aquest 2017 ha publicat La primera pedra, un llibre a mig camí de l'assaig i el testimoni, vol sacsejar consciències i posar les bases per a una renovació de l'Església catòlica, en la qual encara vol creure.

Arxivat a