El Baix Montseny un clam: «fora les forces d'ocupació»

Més de 6.000 persones omplen la plaça de la Vila i els carrers que l'envolten en l'acte més multitudinari que mai no es recorda a Sant Celoni

vídeo acte unitari Aturada de País
vídeo acte unitari Aturada de País | Jordi Purtí
03 d'octubre del 2017
Actualitzat el 04 d'octubre a les 16:27h


Impressionat. Aquesta és la paraula que resumeix el que s'ha viscut aquesta tarda a la plaça de la Vila de Sant Celoni on més de 6.000 persones de tot el Baix Montseny han participat  en un acte unitari per cloure les activitats d'aquesta Aturada de País en protesta per la violència en què la policia nacional i la guàrdia civil va actuar en alguns col·legis electorals catalans diumenge passat en el decurs de la jornada electoral del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

La plaça de la Vila de Sant celoni aquesta tarda s'ha fet petita i moltíssima gent ja no hi ha pogut entrar omplint també els carrers Major, Torras i Bages i Anselm Clavé que l'envolten. Un acte que ha servit perquè diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca natural Francesc Deulofeu, de Sant Celoni; Maria Lluïsa Berdala, de Sant Antoni de Vilamajor; Joan Mora, de Vallgorguina; Dani Fernàndez, de Sant Esteve de Palautordera; Marc Uriach, de Gualba; Joan Lacruz, de Campins; i Jordi Xena, de Santa Maria de Palautordera hagin estat els encarregats de llegir el manifest de la Taula per la Democràcia, especialment aplaudit al final quan s'ha dit "exigim la immediata retirada dels cossos policials de l'Estat". La plaça ha estat un sol crit "fora les forces d'ocupació".
 

Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


La concentració multitudinària també ha tingut un reconeixement explícit per als mossos d'esquadra per considerar que el passat 1 d'octubre van tenir un comportament exemplar davant els embats de l'Estat contra el procés i els bombers que han estat llargament aplaudits quan han fet la seva aparició a la plaça de la Vila "els bombers seran sempre nostres".

Els assistents a l'acte han tingut tanmateix l'opotunitat d'escriure un missatge en uns targetons que ja havia preparat l'organització de la concentració i intreoduir-lo dins d'una urna. La intenció és enviar-la plena de missatges.
 

Vista aèria de la pla´ça de la Vila i els carrers que l'envolten. S'han ocupat 2.000 m2 Foto: Xavi Collet
 

Balcó de l'Ajuntament Foto: Marc Pou


 

 

Una urna amb missatges Foto: Jordi Purtí

 

Galeria de fotos de Marc Pou