Prop de 3.000 persones es solidaritzen amb Vilalba Sasserra per l'atac de la Guàrdia Civil

Alcaldes, regidors i veïns de diversos pobles del Baix Montseny aquest matí han emplenat el municipi al crit de "No esteu sols"

Alcaldes del Baix Montseny donant suport al de Vilalba Sasserra
Alcaldes del Baix Montseny donant suport al de Vilalba Sasserra | Jordi Purtí
03 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:06h
Falten pocsa minuts per les deu del matí. la plaça de Vilalba Sasserra, un poble de no més de 700 habitants, està tranquil·la poc més d'una vintena o trentena de persones que estan començant a preparar taules i brases per esmorzar mentre pels altaveus se senten sardanes. Els veïns i veïnes, no poden oblidar de cap manera la brutal violència utilitzada per la Guàrdia Civil diumenge passat al Centre Cívic Vicenç Català per poder requisar una única urna on es dipositaven els vots del referèndum. "No oblidem però hem de seguir endavant i avui que fem aquesta Aturada de País ho volem recordar tots junts. Farem una caminada pel voltant del poble i després esmorzarem tots junts", explica un veí mentre descarrega les caixes de material.

Doncs res d'això. Poc es podien que només una hora després Vilalba Sasserra es convertiria un dels punts més sorollosos del Baix Montseny. Més de tres mil persones procedents de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Sant antoni de Vilamajor, Montseny, Vallgorguina, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Gualba... han volgut explicitar la seva solidaritat davant la covarda càrrega policial contra quaranta persones que l'única cosa que feia era expressar amb el seu vot el destí futur de Catalunya. Els plans inicials s'han hagut de canviar sobre la marxa. Al crit de "No esteu sols" a Vilalba Sasserra hi han arribat agents rurals, ADF, bombers, alcaldes, regidors policia local, tractors, caravanes de cotxes i motos.
 

El Baix Montseny no deixa sols els veïns de Vilalba Sasserra Foto: Moi Cañellas


L'alcalde exigeix responsabilitats al delegat del Govern de l'Estat

Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès, ha estat qui ha fet de mestre de cerimònies de la multitut que aquest matí ha visitat Vilalba Sasserra. "Van venir a un poble petit on sabien que no hi hauria prou gent, perquè sabien que a altres pobles eren molts". Pujol ha dir que van venir a abusar d'una gent "que l'única cosa que feien era exercir la seva llibertat i la democràcia". Ha acabat la seva intervenció lliurant una flor blanca a l'alcalde de Vilalba Sasserra, Joan Pons.


Precisament, l'alcalde de Vilalba Sasserra ha començat la seva intervenció explicant que al municipi van arribar catorze furgones plenes de guàrdies civils, van baixar, no van preguntar i van picar sense dir res". El resultat va ser de diversos ferits. També ha informat que aquesta setmana presentaran una denúncia exigint al delegat del Govern de l'Estat, Enric Millo, per exigir-li "qui va ordenar l'atac al Centre Cívic. tenim les matrícules dels vehicles però no la identificació dels guàrdies civils perquè no la portaven". També ha denunciat que els van robar un ordinador i uns altaveus.

L'alcalde diu que se sent molt impotent davant aquesta agressivitat desfermada "són persones dolentes", no s'ha estat de dir. I el seu to crític, també portat per les emocions, ha anat augmentat "tenen molt poc de civils. Diumenge van venir al poble i davant de gent pacífica amb les mans aixecades ens van colpejar amb les seves facultats mermades pels dies que portaven tancats dins de vaixells i diumenge els van deixar anar com porcs senglars per colpejar pares, mares, joves, avis i àvies per entrar dintre del col·legi electoral".
 

Solidaritat amb Vilalba Sasserra Foto: Jordi Purtí

 

Veïns de Palau i Sant Esteve que tampoc no obliden la càrrega violenta de la Guàrdia Civil Foto: Marc Pou


 

Tortell Poltrona també ha fet costat als veïns de Vilalba Sasserra Foto: Jordi Purtí

 

Els tractors han fet marxa lenta des de Llinars del Vallès fins a Vilalba Sasserra Foto: Jordi Purtí
 

Galeria de fotos de Marc Pou