El Baix Montseny vota

Els problemes en el sistema informàtic obliga a apuntar els números del DNI a mà a l'espera de poder-los introduir al programa | Presència d'antiabalots a Breda

Una urna al col·legi electoral de Sant Ponç
Una urna al col·legi electoral de Sant Ponç | Jordi Purtí
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:57h
La jornada del referèndum al Baix Montseny és en marxa malgrat els problemes en el sistema informàtic que ha obligat a aplicar un pla, almenys en el cas de Sant Celoni que s'estant agafant a mà els DNI. Les urnes, arribades de matinada als col·legis electorals enmig d'un gran secretisme, s'han fet visibles poc abans de l'obertura dels col·legis una vegada constituïdes les meses. De moment, al Baix Montseny no hi ha cap problema en cap col·legi, tot i haver rebut la visita dels agents dels mossos d'esquadra que s'han quedat al voltant dels col·legis per garantir l'ordre.

Des dels CDR corresponents s'està demanant als veïns i veïnes que tot i que encara que hagin votat no marxin dels llocs de votació per seguir defensant-los i evitar que s'enduguin les urnes. En aquest sentit, en alguns col·legis electorals s'ha decidit lligar les urnes a les taules per dificultar una mica més que la policia, si es dona el cas, les pugui manllevar. També s'està fent una crida que en alguns col·legis hi falta gent.

Antiabalots a Breda

A les nou del matí s'ha presentat a Breda una furgona d'antiabalots. Així que s'ha detectat els veïns i veïnes del municipi han defensat les urnes. Explica Andreu Pujol, regidor de l'Ajuntament, que en poquíssima estona s'han aplegat més de mil persones fent una autèntica barrera humana. La policia ha parlat amb l'alcalde del municipi i han girat cua "perquè han vist que no podrien entrar sino feien una autèntica escabatxina". Malauradament la reacció que la policia ha tingut a Breda no ha passat a altres llocs de Catalunya.
 

Gent votant a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

Problemes amb el sistema informàtic Foto: Jordi Purtí

 

Cues de gent des de primera hora del matí per votar Foto: Jordi Purtí

 

Cues a Vallgorguina Foto: XBM

 

Una veïna de Santa Maria de Palautordera exercint el seu dret a vot al Centre Cívic Foto: cedida

 

Col·legi electoral de La Tordera a Santa Maria de Palautordera Foto: cedida


 

I després de defensar les urnes a Breda han votat Foto: cedida

 

Campins també vota Foto: Jordi Zaragoza