El municipis d'Arbúcies i Sant Hilari units per bus amb Santa Coloma

El servei arriba després que els ajuntaments insistissin en la necessitat de connectar ambdós pobles amb la capital de la comarca

Inauguració de la línia de bus que uneix Arbúcies i sant Hilari amb Santa Coloma de Farners
Inauguració de la línia de bus que uneix Arbúcies i sant Hilari amb Santa Coloma de Farners | AJA
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Des de dimarts d'aquesta setmana els veïns d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm que necessitin desplaçar-se a Santa Coloma de Farners ho podran fer amb un servei de bus directe, exprés.cat. Un servei que des de fa uns mesos els dos ajuntaments van reclamar a l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) per la necessitat dels seus ciutadans de fer ús de determinats serveis situats a la capital de la comarca de la Selva com ara els Jutjats, l'Institut Nacional de la Seguretat Social, el Centre de Salut Mental, el Consell Comarcal, l'arxiu comarcal, l'Agència Tributària, el Registre de la Propietat, així com l'Institut de Santa Coloma i l'Escola Agrària. Amb aquest nou servei permetrà reduir a la meitat el temps del recorregut entre Arbúcies i Santa Coloma.

A l'acte de presentació de les noves rutes hi van assistir el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga; el tinent d'alcalde, Jaume Salmeron; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí i l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana.

L'alcalde d'Arbúcies va destacar la importància que té el nou servei per ajudar en les comunicacions entre pobles, ciutats i persones. "Cada vegada més Santa Coloma agafa el rol de capital de comarca i es nodreix de serveis i administracions supralocals que ens obliga a anar-hi per fer gestions i tràmits quotidians" ha subratllat Garriga.

Bus construït a Arbúcies

Aquest nou autobús exprés.cat ha estat fet en una de les empreses carrosseres d'Arbúcies. Es tracta d'un vehicle molt poc contaminant, amb motor Scania de 410 CV Euro VI, i incorpora elements de seguretat activa i passiva, com ara cinturons de seguretat, ABS i frenada d'emergència automàtica per risc de col·lisió. Té connexió wifi gratuïta i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb aquesta posada en marxa del servei exprés.cat TEISA continua amb la seva implicació i compromís per augmentar l'oferta de transport públic en col∙laboració amb la Generalitat de Catalunya, i per millorar les connexions en autocar tant dins de la comarca de La Selva, com amb Girona.
Arxivat a