literatura

L'escriptor de Sant Celoni Jesús Pacheco guanya un dels premis de la Vila de Tous

Es tracta del Premi d'Assaig en valencià dels V Premis Literaris Vila de Tous 2017

per Redacció , 12 de setembre de 2017 a les 17:04 |
El celoní Jesús Pacheco premiat per un assaig en valencià a Tous | cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escriptor de Sant Celoni Jesús Pacheco ha guanyat el Premi d'Assaig en valencià dels V Premis Literaris Vila de Tous 2017, amb l'assaig breu "Ubi sunt i low-cost" que és una breu relació de la destrucció de la societat europea del benestar, on d'una manera punyent i irònica, s'analitzen les conductes i reaccions de les persones envers les noves plataformes digitals i es fa un breu resum de la història de l'estat del benestar durant els últims 60 anys.
 

Els Premis Literaris Vila de Tous, en la seva cinquena edició, consten de 6 premis: Poesia en valencià i en castellà, Narrativa en valencià i en castellà i Assaig en valencià i en castellà.
 

Jesús Pacheco és llicenciat en Filologia Castellana (1988) i en Filologia Catalana (1989). Professionalment, és contructor. Té publicats 4 llibres. Tres de relats: Tots el àngels del món (1996), Anomeneu-lo amor (1998) i Ficcionaris (2001) i un de poesia: L'ordre del foc que va guanyar el Premi de Poesia Vila d'Algaida 2016. Una part dels microcontes de Ficcionaris han estat seleccionats en un llibre de 4t d'ESO (Editorial Santillana) com a mostra de relat ultrabreu. Acaba d'enllestir un nou llibre de relats curts: El Danubi també passa per Praga.

 

Participació