Marxes de torxes multitudinàries al Baix Montseny

Marxa de Torxes a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor
Marxa de Torxes a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor | @savilamajor_cat
Redacció
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:14h
El Baix Montseny ha començat a viure aquesta nit passada els actes programats a tots els municipis en motiu de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Una de les activitats amb més concurrència sens dubte han estat les marxes de torxes que s'han organitzat a vuit municipis de la comarca natural.

És el cas de la que ha unit la plaça Joan Serra de Sant Esteve de Palautordera amb la plaça Major de Santa Maria de Palautordera sota el lema "Construïm la república". Els pobles de Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor també han compartit marxa. La marxa de torxes per la independència ha sortit de la plaça Camp de les escultures de la rectoria Vella de Sant Pere de Vilamajor i s'ha acabat al parc de Can Sauleda a Sant Antoni de Vilamajor. Hi ha hagut lectura del manifest i cant de Els Segadors.

Una altra marxa de torxes, la sisena edició, és la que ha tingut lloc a Riells i Viabrea amb sortida de la plaça de l'Ajuntament i arribada fins l'ermita de Sant Llop on també hi ha hagut l'hissada de la senyera. Ho ha organitzat Crida per la Democràcia. A Hostalric l'organització ha anat a càrrec d'ERC i com cada any la Marxa de Torxes per la Independència ha unit  la torre dels frades amb el castell.

I Llinars per la Independència - ANC s'encarrega de la marxa de torxes per la llibertat a aquest municipi baixmontsenyencamb recorregut des de la plaça de la Vila fins la plaça de l'església.

Altres actes relacionats amb la Diada Nacional ha estat el sopar per la independència que s'ha celebrat a Vallgorguina traslladat a La Fàbrica a conseqüència del mal temps.
 

Marxa de torxes a Hostalric Foto: Sergi Regàs

 

Marxa de torxes a Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera Foto: NBM

 

Sopar per la independència a Vallgorguina Foto: XBM