La marxa de torxes a diversos pobles del Baix Montseny marca l'inici de l'11-S

Diverses entitats i organitzacions polítiques les organitzen a Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Riells i Viabrea, Hostalric i Llinars del Vallès

Marxa de Torxes per la Independència a Hostalric
Marxa de Torxes per la Independència a Hostalric | arxiu
Redacció
10 de setembre del 2017
Actualitzat el 11 de setembre a les 8:34h
El Baix Montseny comença viure aquest vespre els actes programats a tots els municipis en motiu de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Una de les activitats amb més concurrència sens dubte seran les marxes de torxes que s'han organitzat a vuit municipis de la comarca natural.

És el cas de la que unirà la plaça Joan Serra de Sant Esteve de Palautordera i amb la plaça Major Santa Maria de Palautordera a partir de dos quarts de deu del vespre sota el lema "Construïm la república". Els poble de Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor també compartiran marxa a partir de dos quarts de nou del vespre. La marxa de torxes per la independència sortirà de la plaça Camp de les escultures de la rectoria Vella de Sant Pere de Vilamajor i s'acabarà al parc de Can Sauleda a Sant Antoni de Vilamajor.

Una altra marxa de torxes, la sisena edició, és la que tindrà lloc a Riells i Viabrea. Serà a dos quarts de deu del vespre i sortirà de la plaça de l?ajuntament i arribarà fins l'ermita de Sant Llop on també hi9 haurà l'hissada de la senyera. Organitza Crida per la Democràcia. A Hostaric l'organització va a càrrec d'ERC i com cada any la Marxa de Torxes per la Independència unirà la tortre dels frades amb el castell a partir de les deu de la nit.

I Llinars per la Independència - ANC s'encarrega de la marxa de torxes per la llibertat a aquest municipi baixmontsenyenc a partir de les nou de la nit i recorrerà la plaça de la Vila fins la plaça de l'església.

Agenda 10 de setembre al Baix Montseny


Arbúcies: Lectura i signatura del manifest de la Diada per part de les entitats i l’Ajuntament d’Arbúcies.

Breda: Cercavila de gegants i grallers de Breda.

Breda:Enlairada de la senyera i lectura del manifest.

Hostalric: Marxa de torxes.

Llinars del Vallés: Marxa de torxes per la llibertat.

Riells i Viabrea: 6a Marxa de Torxes. Crida per la Democràcia.

Sant Antoni de Vilamajor: Lectura del manifest i cantada de “Els Segadors”. Sortida de la marxa de torxes cap a Sant Antoni.

Sant Antoni de Vilamajor: Arribada al parc de Can Sauleda. Cantada d’havaneres amb el grup “Blau Mediterrà” i rom cremat.

Sant Celoni: Acte polític: parlaments, música i cultura popular Ells no volen que votis.

Sant Esteve de Palautordera: 38a Marxa de l’11 de Setembre.

Sant Pere de Vilamajor: Lectura del manifest i cantada de “Els Segadors”. Sortida de la marxa de torxes cap a Sant Antoni.

Sant Pere de Vilamajor: Arribada al parc de Can Sauleda. Cantada d’havaneres amb el grup “Blau Mediterrà” i rom cremat.

Santa Maria de Palautordera: Marxa de torxes per la independència.

Vallgorguina: Sopar per la independència.

Sopar per la independència a Vallgorguina Foto: NBM