Es desmantella l’estació de telecomunicacions del Domènec Refart d'Arbúcies

Aquesta setmana s’han retirat les dues últimes antenes que hi quedaven

Antenes de telefonia a Arbúcies
Antenes de telefonia a Arbúcies | AJA
Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:26h
L'empresa de telefonia Vodafone ha desmuntat les dues antenes que fins ara hi havia al carrer Domènec Refart. Des del mes de novembre passat, les antenes d'una altra operadora, Movistar ja funcionen des de la nova estació ubicada al Turó del Pi.
 
Amb el desmantellament d'aquestes antenes, acaba una tasca que, el tinent d'alcalde, Jaume Salmeron, recorda que fa 6 anys que va començar i que s'ha pogut tirar endavant "gràcies als tècnics municipals i a la paciència i constància que han demostrat els veïns d'aquest carrer durant un procés que no ha estat gens fàcil", assegura. "Estem molt satisfets, hem complert un nou compromís que millora la qualitat de vida de les persones", assenyala.
 
Salmeron explica que d'aquí a uns mesos es farà la mateixa operació per tal de traslladar les antenes que encara queden al nucli antic, al carrer del Pont, a l'estació del Turó del Pi, un emplaçament allunyat del centre de la vila i de punts especialment sensibles.
 
Cal recordar que la lluita veïnal va començar al 2006, quan un grup de veïns es va agrupar per demanar el canvi d'ubicació de les antenes i en què denunciaven l'alteració del son, malestar i sorolls. A partir del 2011, l'Ajuntament va començar els tràmits per cercar un nou emplaçament que complís els requisits de cobertura mòbil per al municipi, però sense perjudicar els seus habitants. Després de diferents estudis i projectes, es va acordar que el millor lloc era el Turó del Pi. És per això que després de negociacions i tràmits, '’estiu del 2015 es van iniciar les obres pel canvi d'emplaçament, que va esdevenir una realitat a principis de l'any 2016, en què l’empresa de telefonia Movistar ja opera des del Turó del Pi.
 
 
Arxivat a