Arriba la Festa Major de Sant Celoni més sacsejada

El pregó que farà la Colla del Ferro del Ball de Gitanes i el Correxarrups encetaran aquest divendres deu dies de festa

Sant Celoni aixeca aquest divendres el teló de la Festa Major
Sant Celoni aixeca aquest divendres el teló de la Festa Major | Jordi Purtí
Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat el 02 de setembre a les 17:09h
La capital del Baix Montseny comença deu dies intensos de Festa Major. De l'1 al 10 de setembre Sant Celoni viurà activitats lúdiques i festives cada dia que s'han anat cuinat durant tot l'any i que arriba més sacsejada que mai per trencar esquemes i alhora mantenir la tradició d'un model d'èxit que s'ha fet imprescindible retocar i renovar en diversos aspectes, gràcies a la feina de les entitats, les comissions de treball, les colles i els i els treballadors municipals. Alhora, es converteix en una Festa Major més descentralitzada amb activitats a diversos barris del poble.

La primera gran novetat que trobaran els celonins i les celonines serà el pregó avui divendres dia 1 de setembre que enguany anirà a càrrec de la Colla del Ferro del Ball de Gitanes, una tradició que ve de 250 anys enrere. Un pregó que es preveu ple de sorpreses ja que es disposarà també d'una App per participar al pregó interactiu "volem que el pregó sigui tant participatiu com ho és la Festa de Gitanes", expliquen des de la Colla del Ferro. Per poder-hi participar caldrà descarregar l'aplicació Neaprod per ser una part activa de la Festa Major de Sant Celoni.

I aquest mateix divendres també tindrà lloc el Correxarrups, puntuable pel Corremonts i allunyat dels dies centrals de la Festa Major i sortint de matinada, després del concert de Roba Estesa amb l'objectiu de donar-li un nou impuls.

Les barraques estaran ubicades al pàrquing del pavelló i algunes activitats es traslladen a altres indrets com l'estirada de corda que deixa el carrer Esteve Cardelús per anar-se’n al carrer Girona, i els traginers ocuparan la plaça Cardenal Cisneros, mentre que els colors del Holi seran al barri de Sant Ponç, i el carrer Eduard Domènech acollirà una baixada amb tobogan d'aigua i la cursa de les ermites, cercaviles i passejades transcorreran per altres racons del municipi.

No és habitual, però aquest any el dia de la patrona Mare de Déu del Puig, el 8 de setembre cau en divendres dia local festiu i que com explica l'alcalde Francesc Deulofeu "això ens obliga i motiva a tornar a remoure les activitats de la Festa i a reiventar-nos".

El cartell musical

Dos escenaris a l'espai barraques i tres dies de música amb un bon reguitzell de grups, orquestres i Dj. Per al divendres 8 de setembre a l'escenari gran l'Orquestra Metropol, una de les millors de Catalunya, farà ballar i moure el cos . També serà el dia del DJ Marvin, de Santa Maria de Palautordera i amb una dècada d’experiència.

L'endemà serà l'hora del DJ Ramon, el celoní oferirà una sessió remember dels anys 80 i 90. Un dissabte que també hi haurà l'actuació de The Locos, grup musical espanyol de ska-punk. El cartell musical del dissabte es tancarà amb elo DJ Sendo punxant rumba catalana remesclada amb reggae, ska, calypso, salsa, ritmes balcànics i també ritmes electrònics.

I el diumenge 10 de setembre serà l’hora dels italians Talco, una de les bandes del país transalpí d'ska-punk més coneguda i consolidada al territori europeu. També serà un darrer dia de Festa Major amb Ebri Knight, els maresmencs que beuen de la tradició per a reiventar l’espectacle.

I més música durant la setmana amb grups del Baix Montseny que tocaran la seva música en directe des de dalt l'escenari, Roba Estesa, Noustàlgics, DJ Toni Barba i Miquel del Roig.

Dotze proves per guanyar el Corremonts

El reiventat Corremonts d'enguany tindrà dotze proves  puntuables dels MontSENYS i els MontNEGRES. El Correxarrups encetarà la competició i durant la setmana se n'aniran celebrant d'altres com el MontSENYS i MontNEGRES pel món, Dona sang per a la festa, Marxa i passejada de les ermites, Traginers, El Matí Boig, Sardana, La Rucada, Bicicletes, l’Estirada de Corda, Correxutxes i Futboig.

La Colla dels Montnegres voldran seguir amb la seva hegemonia, mentre que els Montseny voldran trencar la sequera dels darrers anys.

Montsenys i Montnegres

Fidels a la seva tradició la colla delos Montsenys apuren fins al darrer moment per engegar motors. Així la seva parada va començar a ser activa ahir dijous 31 d'agost amb la venda de samarretes que, aquest any estrena disseny. El 4 de setembre faran un acte sorpresa per donar la benvinguda a en Pocafarra, el dia 5 un taller de mantons per commemorar els 250 anys de Gitanes, el dia 6 la tradicional convocatòria dels Senys per decorar la plaça i el dia 7 sopar de carmanyola amb Santi al Natural i Dj Bruinat.

La Colla dels Montnegres, que també estrenen disseny de samarreta, el dia 4 de setembre fan una crida per pintar un mural, pel dia 5 de setembre han programat un dia de cinema a la fresca, El dimecres dia 6 tallers per preparar el Correxutxes i el dijous dia 7 sopar: Gran botifarrada ball amb La Tribut FM. I com cada any a la parada del Montegres el formiguer i amb venda de samarretes, gots, banderoles, impermeables i tot l'imprescindible per anar de Festa Major.
Arxivat a