Minuts de silenci als pobles del Baix Montseny per condemnar l'atemptat de Barcelona

A totes les concentracions s'ha llegit el manifest del món local

Bandera a mitja asta a l'Ajuntament de Breda per l'atemptat terrorista de Barcelona
Bandera a mitja asta a l'Ajuntament de Breda per l'atemptat terrorista de Barcelona | AJB
Redacció
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 19 d'agost a les 19:17h
Els ajuntaments del Baix Montseny han convocat per aquest divendres a les 12 del migdia cinc minuts de silenci davant dels edificis consistorials, seguint la proposta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per mostrar la seva repulsa més contundent per l'atropellament massiu d'ahir dijous 17 d'agost a la tarda a la Rambla de Barcelona i que fins ara ha provocat 14 víctimes mortals i desenes de ferits, alguns en estat crític. Al mateix temps, expressen l'absoluta solidaritat amb les víctimes i persones atropellades i encoratgen i agraeixen la gran tasca de les forces de seguretat i professionals mèdics que treballen a la zona dels fets.

Així mateix, les mateixes entitats municipalistes han proposat que les banderes dels balcons dels ajuntaments onegin a mitja asta tres dies en senyal de condol.

De fet, la solidaritat dels municipis del Baix Montseny amb Barcelona ja va fer-se palesa ahir mateix anul·lant-se una bona quantitat d'actes lúdics i festius programats com és el cas de la Festa Major de Sant Antoni de Vilamajor o el Dijous a la Fresca de Sant Celoni. Per avui mateix, a Santa Maria de Palautordera s'ha suspès la ballada de sardanes prevista dintre del 21è Cicle de Música Catalana i la cercavila prevista per demà dissabte, també dintre de la mateixa programació del Cicle.

Tanmateix dels de les xarxes socials els ajuntaments expressaven mostres de solidaritat com aquesta piulada de l'Ajuntament de Breda amb un text de Joan Salvat Papasseit.

Minut de silenci a Arbúcies Foto: AJA

 

Minut de silenci a Vallgorguina Foto: AJV

 

Minut de silenci a Gualba Foto: AJG

 

Minut de silenci a Sant Esteve de Palautordera Foto: AJSEP