L'Ajuntament de Sant Celoni instal·la calderes de biomassa a l'Escola Pallerola

Aquesta inversió té un cost de 400.000 euros i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

Redacció
16 d'agost del 2017
L'Escola Josep Pallerola de Sant Celoni tindrà una caldera de biomassa
L'Escola Josep Pallerola de Sant Celoni tindrà una caldera de biomassa | Jordi Purtí
Amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2, l'Ajuntament ha iniciat els treballs per substituir les calderes de l'Escola Pallerola per d'altres que funcionen amb biomassa i que entraran en funcionament el proper curs escolar. Amb més de 20 anys d'antiguitat, les actuals calderes suposen un increment molt important dels costos de manteniment, més avaries, un menor confort a les aules i un major consum de gas natural i per tant un cost més elevat.

L'ús de la biomassa forestal (estella) com a font d'energia té diversos avantatges sobre la generació d'energia a partir de les fonts tradicionals com un balanç neutre en emissions de CO2, una gestió forestal sostenible i la conseqüent prevenció d'incendis forestals.

Aquesta inversió té un cost de 400.000 € i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Amb la caldera de l'escola Pallerola i la que s'instal·la al nou edifici de l'Escola Soler de Vilardell, la potència tèrmica instal·lada a l'Ajuntament de Sant Celoni que funciona amb biomassa passarà de l'1,2% al 13,6%.

Arxivat a