Retiren dos nius d'una perillosa vespa a Riells i Viabrea

El fibló d'aquesta espècie, anomenada velutina, fa fins a set mil·límetres de llarg

Un dels nius retirats
Un dels nius retirats | Anura Montseny
Redacció
09 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:22h
Anura Montseny, empresa de control de plagues a la zona del Baix Montseny, informa que s'han retirat dos nius de vespa velutina "Nigritorax" a Riells i Viabrea. Un cop es van identificar els nius, l'Ajuntament de la localitat va procedir a la seva eliminació per evitar així possibles danys.

El primer dels nius suposava un risc molt alt per a les persones que viuen a la casa on es trobava, segons destaca Anura. I és que estava situat dins una finca particular, a només cinc metres de la casa, sota d'una caixa camuflada amb la vegetació, al terra mateix. "Una puntada de peu a la caixa, intentar retirar-la amb les mans, o un cop amb una desbrossadora, podria suposar sortir-ne molt mal parat", destaquen des de l'empresa anti-plagues.
 

Els dos nius de Riells i Viabrea es trobaven en situacions ben diferents. Foto: Anura Montseny


L'altre dels nius es trobava dalt d'un roure, a uns sis metres d'alçada. Aquest, tenia unes mides contingudes però ja comptava amb unes 7.000 vespes. El principal perill d'aquests nius en alçada és que es despengin quan es troben en activitat. "En agafar volum, els nius, incrementen el pes i moltes vegades les branques es trenquen i els nius cauen, llavors totes les vespes surten molt excitades i si alguna persona està a prop pot patir-ne les conseqüències", s'explica des d'Anura Montseny. I és que els accidents amb aquesta vespa més greus s'han produït en aquestes situacions.

Des de l'empresa es deixa clar que és molt perillós intentar destruir o recollir un niu d'aquesta vespa per compte propi, ja que les tasques de retirada suposen un risc molt alt per les persones, les quals no es troben protegides ni amb els equips de protecció dels apicultors, perquè la velutina té un fibló de 7 mil·límetres de llarg.
 

El fibló de la velutina pot fer fins a 7 mm de llarg. Foto: Anura Montseny

Arxivat a