El Circ Cric tanca la seva vuitena edició amb 26.000 assistents al Montseny

Enguany el certamen ha celebrat els 20 anys d'existència de la companyia de circ liderada per Tortell Poltrona |Durant tres mesos s'han portat a Sant Esteve de Palautordera una setantena de funcions

Famílies descansant a la gespa de l'exterior de les carpes del Circ Cric, a Sant Esteve de Palautodera
Famílies descansant a la gespa de l'exterior de les carpes del Circ Cric, a Sant Esteve de Palautodera | ACN
Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:28h
El Festival Circ Cric tancarà aquest dissabte la seva vuitena edició amb un balanç de 26.000 assistents als actes. Durant tres mesos, fins a una setantena de funcions s'han portat a l'escenari de la companyia al Parc Natural del Montseny. Enguany, el certamen, que va començar el 9 d'abril, estava de celebració, ja que s'han celebrat els 20 anys d'existència i activitat de la companyia de circ liderada per Tortell Poltrona.

Els concerts de Sopa de Cabra i Joan Garriga, amb les inscripcions exhaurides

Entre els espectacles programats destaquen el concert de Joan Garriga i els Galàctics Mariatxis i l'inici de gira de Sopa de Cabra, que va exhaurir les entrades. També es van acabar els tiquets per la passejada El bosc també és un circ! i l'espectacle Garranyics. 

El punt final del Festival el posarà l'espectacle Low cost (in transit), que es farà aquest dissabte. La directora del certamen, Montse Trias, ha destacat a l'ACN que el festival "ha crescut en projecció estatal i internacional i creix en renom mundial". Trias també ha destacat la participació de companyies de Galícia, País Basc, Castilla La Manxa, Madrid i de països com Xile, Argentina, Brasil, França o Itàlia. 

De cara al novè festival, la seva directora assegura: "seguirem amb la línia establerta però potenciant encara més els pallassos i la comicitat, que és la nostra especialitat". "El nostre lema: grans pallassos en espais petits", ha detallat.

La connexió amb la natura, un element clau

El Festival del Circ Cric s'ha caracteritzat un any més per la vinculació que proposa entre natura i les diferents disciplines artístiques com el circ, la música, els titelles, el teatre i els pallassos. Una prova evident d'aquest binomi natura-circ és la proposta teatral que Tortell Poltrona i Montserrat Trias van presentar en aquesta edició, el Garranyics.

Tot l'equip del festival és molt conscient que el públic es desplaça expressament fins al Montseny per acudir al Festival i se senten "orgullosos" d'omplir l'aforament de 600 persones de la seva carpa de Sant Esteve de Palautordera.

Segons l'organització, el gran salt a nivell de públic i participació ha estat, però, el Festival Internacional de Pallasses (FIP), enguany en la seva 4a edició. Aquest any hi han participat més de vuitanta pallasses que han aplegat 2.130 espectadors que han aplaudit, entre altres, el Cabaret de pallasses, Las polis, la Superbleda o les Microcàpsules de pallasses.
 

El Circ Cric celebrant els seus vint anys al Montseny. Foto: Esteve Plantada