La depuradora del poble de Montseny més a prop

L'Agència Catalana de l'Aigua en el consell d'administració d'aquest dimecres ha aprovat un conveni amb el Consorci Besòs Tordera per a la redacció del projecte constructiu

Depuradora de Fogars de Montclús, la darrera planta activada a la zona.
Depuradora de Fogars de Montclús, la darrera planta activada a la zona. | Gencat
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:36h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per habilitar el sistema de sanejament del municipi del Montseny. En el darrer consell d'administració de l'agència, que va tenir lloc el passat dimecres, es va aprovar la signatura d'un conveni amb el Consorci Besòs Tordera, que es formalitzarà properament, per dur a terme la redacció del projecte constructiu de la depuradora, pressupostat en 45.000 euros.

 La millora del sanejament al municipi del Montseny, que compta amb uns 320 habitants, està contemplada en l'actual planificació hidrològica catalana (2016-21) i es preveu una inversió d'uns 598.500 euros en els treballs. Un cop la depuradora estigui en funcionament, millorarà la qualitat de la riera de Sant Marçal. 

 Catalunya disposa actualment de 516 depuradores actives, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa al Baix Montseny i el Vallès Oriental, la comarca compta amb 22 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.