Tots els alumnes de Sabadell afectats per una fuita de clor a Gualba són donats d'alta

Els petits, d'entre 5 i 11 anys, eren de colònies a la casa El Pinatar | Han estat en observació aquesta passada nit en diversos hospitals del país | L'escola ha obert portes avui per acollir els nens del casal

Moment de l'arribada dels petits a Sabadell
Moment de l'arribada dels petits a Sabadell | NacióSabadell
Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:45h
Tots els alumnes de l'Escola Nostra Llar de Sabadell que aquest dimecres han estat atesos aquest dimecres a la tarda per una fuita de clor han estat ja donats d'alta. En total, 55 nens d'entre 5 i 11 anys es van veure afectats per la fuita que va tenir lloc en una piscina de la casa de colònies El Pinatar de Gualba (Vallès Oriental). Part dels nens els van traslladar a diversos centres hospitalaris, però la majoria va arribar de matinada a Sabadell en autocar, on els pares el van recollir. Les colònies havien de durar fins divendres, però s'ha optat per acabar-les abans d'hora.

Segons informa el SEM es van atendre 55 nens d'entre 5 i 11 anys a causa de la intoxicació, part dels quals els van dur a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l'Hospital de Granollers, a l'Hospital de Mollet, a l'Hospital de Sant Celoni, a l'Hospital Germans Trias i a l'Hospital Vall d'Hebron. 

Tots els nens es troben ja en bon estat i han estat donats d'alta. L'escola ha optat per obrir portes tot el dia d'avui, i demà es reprendrà el casal amb una excursió.

Fuita a la piscina

La fuita es va registrar a les 19.00 hores. En arribar al lloc dels fets els Mossos d'Esquadra van evacuar els nens de la piscina, van precintar la instal·lació i la van examinar. La principal hipòtesi és que la màquina que introdueix el clor a la piscina s'hauria espatllat i hi hauria hagut una fuita que hauria provocat la intoxicació dels menors que eren a l'aigua.

Els primers mossos que van arribar van aturar la fuita. Agents de la Policia Científica s'han desplaçat fins a la casa de colònies i la investigació continua oberta per tal d'esclarir què ha passat.